У Дому омладине „лом“ – „Бајага и Инструктори“ представили нови албум

Популарна београдска група „Бајага и Инструктори“ данас је у Дому омладине и званично представила медијима свој 12. студијски албум „У сали лом“, издат за ПГП РТС. Бајаги је том приликом свечано уручена Златна плоча ПГП-а.

У Дому омладине „лом“ – „Бајага и Инструктори“ представили нови албум У Дому омладине „лом“ – „Бајага и Инструктори“ представили нови албум

У години када РТС слави значајан јубилеј – 60 година постојања телевизије у Србији, ПГП има част да ниже успехе и кроз сарадњу са највећим звездама попут „Бајаге и Инструктора“. 

Управо то је, пред великим бројем представника медија, истакао и директор ПГП РТС-а Владимир Граић, похваливши „Бајагину магију“ на новом албуму.

„Ја сам вероватно један од првих људи са стране који су чули овај албум још док је био у радној форми, и на пола прве песме сам, да не будем претенциозан, већ знао да овај албум мора бити издат за ПГП РТС. Неизмерно ми је драго што је тако и било“, објаснио је Граић.

„Бајага има ту магију да направи десетак песама које су минијатуре, које су саме за себе уметничка дела. Кад се склопе у један велики концерт, као што је албум У сали лом, добије и ту трећу димензију, ту дубину која велике ауторе чини великима, што Бајага свакако јесте.“

„Мени је драго што се после неког времена Бајага вратио својој матичној кући, као да никада из ње није ни одлазио, и у то име ћу му доделити Златну плочу за дугогодишњу успешну сарадњу“, рекао је Граић и уручио признање популарном београдском кантаутору.

Момчило Бајагић се захвалио и најавио да ће албум изаћи и на винилу.

Затим је позвао „Инструкторе“ да му се придруже на бини, и да раде оно у чему су најбољи – да направе У сали лом, односно уживо представе своје најновије издање.

Препознатљив Бајагин „рукопис“

На албуму У сали лом се налази девет нових песама – Савршен дан, У сали лом, Било би лако, Може да те убије гром, Рекла си, Лоше написан дан, Северац, Никад те више нећу звати и Ноћима сањам.

Издање затвара бонус песма, већ позната Кад Mесец проспе реком сребра сјај, урађена у сарадњи с групом „Поинт бланк“ и Драгим Јелићем.

Све текстове потписује Момчило Бајагић осим за песму Ноћима сањам, чији је аутор угледни драмски писац Душко Ковачевић, како је Бајага данас рекао, његов велики пријатељ.

Аутор музике за све песме је такође Бајагић, осим за Кад Mесец проспе реком сребра сјај коју је урадио Драгољуб Црнчевић из „Поинт бланка“, и Северац, дует са Жиком Миленковићем који га је и компоновао. 

Нови дует са Бајагом по тематици подсећа на легендарну песму Живот је некад сив, некад жут.

Албум је сниман од октобра прошле до фебруара 2018. у београдском „Студију О“, а постпродукција је урађена у чувеном лондонском студију „Eби роуд“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи