„Гогол бордело“: Хвала, Београде!

Светска џипси панк-рок атракција „Гогол бордело“ у понедељак увече одржала је концерт за памћење у узаврелој атмосфери крцате баште београдског СКЦ-а, који се завршио бисом фронтмена Еугена Хaца на крову и дружењем са обожаваоцима у Ресавској улици.

„Гогол бордело“: Хвала, Београде! „Гогол бордело“: Хвала, Београде!

Састав из Њујорка који је током скоро 20-годишње каријере забележио наступе на бројним значајним светским фестивалима и стекао статус велике концертне атракције, у сат и 50 минута испоручио је нестварну енергију са бине, а једнако снажно је одговарала београдска публика.

Фасцинантни украјински фронтмен Еуген Хaц, „откачени“ руски виолиниста Сергеј Рјабцев, певачица и перкусионисткиња Памела Расин која представља праву енергетску бомбу на бини, и остатак екипе измамили су хорско певање рефрена већ на другој песми Not A Crime, те одмах затим и у заразном хиту Wonderlust King

У савршеној, не претоплој ноћи, сваке секунде се осећало да се „Гогол бордело“, увежбани до максимума, потпуно предају сценско-звучном спектаклу. Ска, реге, панк, џипси и још много тога се преливало стварајући кросовер толико близак овом поднебљу.

Стога обожаваоци нису добили ни минималну шансу да предахну док су се смењивале Never Young, Saboteur Blues, My Companjera, Alcohol...

Чета са Менхетна, а заправо из разних крајева света, добро је заљуљала башту изводећи Perfect, да би права ерупција настала уз Start Wearing Purple.

А након завршетка концерта, Еуген је на гласне позиве упорне публике, из гардеробе изашао кроз прозор на кров надстрешнице СКЦ-а, одакле је приредио неформални бис са акустичном гитаром уз хорско певање Београђана.

Хaц се потом дружио са обожаваоцима на улици испред СКЦ-а!

„Хвала, Београде... Први наступ на балканском делу турнеје 'Seekers And Finders 2018', на улицама Београда“, наводи „Гогол бордело“ на својој званичној страни на Фејсбуку

Сјајно загревање је приуштио бенд „Маика“, који је недавно објавио првенац Balkannibalism. Алтернативни денс-панк састав предвођен, како неки рекоше, „балканском Шер“, Идом Престер, и још једном певачицом, Бојаном Симеон, је у својих 35 минута показао да би у будућности могао да буде запажена регионална атракција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи