Публику ће у СКЦ-у пред „Гогољ бордело“ загрејати „Маика“

Алтернативни Балкан-денс-панк бенд „Маика“, који се недавно огласио деби албумом "Balkannibalism", наступиће испред „Гогољ бордела“ 28. маја у 21. час у башти “Студентског културног центра” Београда.

„Маика“ ће својим шармом и дивљом енергијом освојити позорницу, ваша срца, и натерати вас да плешете док вам не испадну ципеле“, поручује „Маика“ у којој певају Бојана Симеон и Ида Престер, позната по раду са бендом „Лолобриђида“.

Бенд чине музичари из Србије, Хрватске и Црне Горе: Престер, Симеон, хармоникаш Лука Лопичић, трубач Душан Муришић, саксофонист Хајден Кент Кисхолм, басиста Петар Стојановић и бубњар Никола Вукотић, који комбинују традиционалну музику Балкана, са новим жанровима као што су електроника, алтернатив денс, инди поп и панк.

„Са становишта бенда 'Маика', Балкан је апсурдни спој контраста: религије и традиције и нових технологија, природних лепота и деструктивних политика, блата и злата, екстатичке радости и суза, крвавих сукоба и човечности и дарежљивости. Балкан је бизарна супа многих утицаја, стилова и култура, што је главна тема музике коју ствара 'Маика'“, каже бенд.

Београд је за бенд „Маика“ прва станица европске турнеје на којој прате „Гогољ бордело“ на наступима 29. маја у Скопљу, 30. маја у Софији и 31. маја у Темишвару, затим у Коперу 2. јуна, а 8. и 9. августа их самостално очекује дводневно појављивање на „Бумтаун“ фестивалу у Великој Британији, и на крају свирка 10. августа у Лондону.

Светска џипси панк-рок атракција „Гогољ бордело“ одржаће 28. маја концерт у Башти СКЦ-а у оквиру светске турнеје поводом новог албума Seekers And Finders. Улазница кошта 2.000 динара преко мреже „Евентим“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи