Највеће звезде региона на 34. Ваљевском џез фестивалу

У ваљевском Центру за културу представљен је програм 34. Ваљевског џез фестивала који ће бити одржан од 24. до 26. маја.

По речима уметничког директора Милана Ђурђевића, амбициозност са којом се ушло у организацију и креирање овогодишњег програма била је логична из разлога традиције, величине и значаја овог фестивала, као и жеље да се у блиској будућности Ваљевски џез фестивал као бренд сврста у низ носећих културних догађаја у земљи. 

У уводном програму 24. маја „Сви заједно на 2 и 4“, деца ће певати џез са идејом и поруком да се најмлађи врате квалитетној музици.

Комплетан програм ће се и ове године одвијати на три бине: Платоу испред Центра за културу, великој сали Центра за културу и холу.

У петак 25. маја, програм на Платоу у 18.30 часова отвара „Механички балет“ (бивши „Театар бизар“), а у 19.15 наступа Бане Лалић МВП.

Централни догађај овог дана је концерт Амире Медуњанин и Бојана Зулфикарпашића у великој сали (21 час) након чега посетиоци могу да уживају у холу на концерту Васила Хаџиманова са „Јанг старс бендом“, младим музичарима са Берклија.

Суботу, 26. мај, отварају блузери на Платоу: у 18.30 „Пилот блуз бенд“, а у 19.15 „Зона Б“.

Главна звезда 34. Ваљевског џез фестивала биће највећа регионална звезда, Златан Стипишић Џибони који ће са квинтетом Матије Дедића и виолинистом Марком Рамљаком извести своје највеће хитове у џез аранжманима у 21 час на великој сцени Центра за културу.

„Овај концерт је без сумње један од најексклузивнијих музичких догађаја данас и мислим да Ваљево и Ваљевци могу бити поносни што ће на овакав начин скренути пажњу и на фестивал и на град који ће тих дана бити место једног правог 'ворлд мјузик сајма' по угледу на светске џез фестивале“, рекао је Ђурђевић.

У холу, у 23 сата, наступиће Бојана Стаменов (Џем иновејшн), а завесу на овогодишњи фестивал спустиће пола сата после поноћи „Кепа енд фри спиритс“ уз репертоар легендарне групе „Смак“.

Концепт фестивала значајно је промењен прошле године. Под мотом „Њу џез моумент“ учињен је велики програмски заокрет са циљем да се посетиоци врате у сале у којима се свира изворни, али и џез који је комуникативан са сродним музичким правцима (соул, блуз, р'н'б) и тиме привуче нека нова публика, очигледно жељна квалитетних музичких садржаја. 

Карте за 34. Ваљевски џез фестивал биће у претпродаји од 10. маја на благајни Центра за културу Ваљево.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи