Тркуља за публику у Техерану спремио музичке зачине Балкана

Срео сам овде гостопримљиве, одмерене и веома религиозне људе и надам се да ће за њих моја музика бити инспиративна, рекао је „Танјугу“ наш цењени мултииструменталиста Слободан Тркуља који ће сутра увече наступити у сали „Бук гарден“ у Техерану.

Тркуљин наступ је део програма представљања српске културе у престоници Ирана.

Сала „Бук гарден“ има две стотине места и Тркуља се нада да ће људи у његовој музици препознати богаство византијског културног простора.

„Спремили смо програм који ће на достојанствен начин представити Србију. Наш избор за вечерас су традиционалне песме из наше културне баштине. Извешћемо те нумере и композиције ослањајући се на традиционалне праксе генерација музичара иза нас. Понудићемо публици у Техерану аутентичне музичке зачине Балкана“, истакао је Тркуља.

Напомиње да је одушевљен раскошном културом и богатом традицијом у Ирану.

„Када сам почео да откривам поезију и музику у Ирану схватио сам да је то културно наслеђе за поштовање. Прилазим свим људима отвореног срца и сигуран сам да ће то људи у Техерану препознати јер и сами припадају изузетној култури“, сматра Тркуља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи