Катарина Кочетова и њен „КК трио“ на Зидићу за Дан џеза

Једна од наших најталентованијих младих џез уметница, Катарина Кочетова и њен „КК трио“, наступиће на Зидићу испред Дома омладине Београда, популарној летњој сцени на платоу Милана Младеновића, у оквиру обележавања Светског дана џеза, најавили су данас организатори.

„КК трио“ чине Катарина Кочетова, Дуња Поповић и Богдан Ђурђевић. Бенд постоји већ две године и наступао је на многим концертима, манифестацијама и џез фестивалима.

Свој уметнички концепт базирају на свирању ауторских композиција и композиција џез легенди у својим аранжманима као што су: Чик Кориа, Вејн Шортер, Џо Хендерсон као и многи други.

У оквиру прославе Светског дана џеза испред Дома омладине Београда, извешће ауторске композиције Катарине Кочетове и џез стандарде у Катарининим аранжманима.

Светски дан џеза обележава се широм света 30. априла, и то као званичан Унеско празник. Џез се у званичним документима Уједињених нација од 2011. године види као „средство споразумевања, дијалога и јединства међу људима“.

Дом омладине Београда и Београдски џез фестивал од од 2012. године редовно обележавају овај дан организовањем џез концерата чија мисија је популаризација ове врсте музике и погледа на свет код најшире публике.

Концерт поводом Светског дана џеза је прва у низу активности у сусрет 34. Београдском џез фестивалу, који ће у организацији Дома омладине Београда и под покровитељством Града Београда бити одржан од 25. до 29. октобра 2018. године.

Као и сваке године публика ће имати прилику да чује више од 20 извођача и упозна се са најквалитетнијим и најактуелнијим достигнућима на светској и домаћој џез сцени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи