Почиње четврти „Бунт рок фестивал“

Поводом почетка новог „Бунт рок фестивала“, у Галерији РТС-а одржана је конференција за медије, а на којој су према емисији „Бунт“ и „Бунт рок фестивалу“ изразили поштовање чланови „Рибље чорбе“, „Ју групе“, Бајаге и „Инструктора“, „САРС-а“, „И-плеја, „Исказа“ и Никола Чутурило, као и много младих музичара, такмичара на овогодишњем фестивалу.

Бранка Главоњић, ауторка емисије и фестивала – јединственог телевизијског такмичења младих и неафирмисаних рок бендова на Другом програму РТС-а, које ће бити емитовано од 11. априла у термину од 21.55 – рекла је да је овогодишњи фестивал посебно значајан, јер се одржава у години у којој се обележавају чак два јубилеја: 60 година Телевизије у Србији и 15 година рада емисије „Бунт“.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а, Оливера Ковачевић, пожелела је много успеха фестивалу и рекла: „Верујем да ова генерација, као и оне пре ње, има шта да каже и драго ми је да ће управо 'Бунт фестивал' и РТС бити позорница за то.“

Музичар Борис Бакалов, фронтмен бенда „Ничим изазван“, ове године је био водитељ фестивала.

„Када желим да знам колико ми нешто значи – поставим себи питање какав би био свет без тога. Само замислите да нема 'Бунт рок фестивала'. Мислим да би то била велика штета за све нас“, истакао је Бакалов.

Маја Цветковић, басисткиња и певачица бенда „И-плеј“, од почетка је уз фестивал као члан жирија. Маја каже да јој је посебно драго што ове године у такмичењу учествује више женских извођача и што се примећује све већа разноликост и оригиналност младих бендова.

„На гостовањима ми људи прилазе да поразговарају, заинтересовани да се појаве у овој емисији. Јако је битно што и један мали бенд из било ког места у Србији може да наступа на националној телевизији“, каже ова музичарка.

У улогама чланова жирија појавили су се и Мирослав Цветковић Цвеле (Бајага и „Инструктори“), Миша Алексић („Рибља чорба“) и Никола Чутурило Чутура. Они су се сложили да им је част што учествују у оваквом пројекту и тиме помажу младима који у данашње време желе да се баве рокенролом.

Приметили су да фестивал из године у годину расте и младим колегама саветовали да истрају у свом раду, да што више свирају уживо, да инспирацију траже у свету око себе и времену у којем живе.

„Будите гласни у својим размишљањима јер имате обавезу да оправдате значење речи 'бунт' – колико год да је то тешко у данашње време“, поручио је Чутура учесницима фестивала.

Представник прошлогодишњег победника „Бунт рок фестивала“ – бенда „Вива вопс“, Александар Ћурчић, рекао је да је његов бенд победом на фестивалу добио прилику да свира на највећим бинама у региону и самим тим искуство које на други начин нису могли да стекну.

Сви присутни сложни су у томе да је „Бунт рок фестивал“ од изузетне важности за културну сцену Србије јер је један од ретких пројеката који данас свесрдно подржавају талентоване младе људе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи