Слободан Тркуља са „Балканополисом“ 11. маја у СНП-у

Познати српски мултиинструменталиста Слободан Тркуља и састав „Балканополис“ наступиће 11. маја у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Након њихове успешне турнеје по Кини, Тркуља и „Балканополис“ концертом Балканополис 2.0 представиће се публици у Новом Саду, а организатори најављују да ће сви посетиоци уживати у енергичној атмосфери и специфичном споју гајди са гитарским ефектима и вах педалама, кавалима и рок гитарама, тамбурама и бубњевима протканим снажним оркестарским звуком, од епског до лиричног.

Сви наступи „Балканополиса“ представљају прави поп-рок спектакл, са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда.

Ексцентричне фризуре и модерни костими као из Толкинових бајки постали су препознатљив део њихових енергичних наступа исто колико и Тркуљин јединствен глас и маестрално извођење на више од 15 инструмената.

Музичар и иноватор древних звучних традиција, маестрални уметник Слободан Тркуља и „Балканополис“ од самог почетка, 1997. године, створили су јединствену музику засновану на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана и православном појању. Тако су започели нови талас у музици на овим просторима.

Након прославе јубилеја, 20 година „Балканополиса“ у распродатом Центру „Сава“, Слободан Тркуља и његов састав наставили су серијом концерата у Кини.

Турнеју су отворили распродатим концертом у „Шинхау“, концертној дворани у Гуангжоу, где су публику дигли на ноге, доживели овације и незапамћено бурне реакције за увек уздржане Кинезе и као и на прошлој турнеји по Кини опет навели Кинезе да певају у глас и то на српском језику.

Улазнице за спектакл Балканополис 2.0, у организацији „Балканополис центра за модерну традицију“, у продаји су на свим продајним местима „Евентима“ и на благајни СНП-а по цени од 1.400, 1.600, 1.800 и 2.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи