Рундек у „Фабрици“, „Чаурници“...

Дарко Рундек и „Екипа“ иду на пролећну мини-турнеју која ће обухватити концерте 19. априла у „Чаурници“ у Крагујевцу, 20. априла у СКЦ „Фабрици“ у Новом Саду и 22. априла у Културном центру Панчева.

Провевши зиму углавном радно у студију, Рундек и „Екипа“ сада долазе уживо пред публику у Крагујевцу, Новом Саду и Панчеву са недавно објављеним новим синглом Барбара иза себе. који је ухватио „драгоцене тренутке заједничког музицирања“.

Пре тога, креативна фаза почела је јесенас синглом Тамни јоргован, новом студијском верзијом прерађене песме Тigidigi Regge са албума Руке (2001), а уследио је и предновогодишњи концертни снимак нумере Црни дуси са албума Apocalypso.

Младе снаге, бубњар Силвио Бочић, перкусиониста Миро Манојловић, басист Роко Црнић, саксофонисткиња Ана Ковачић, као и стари сарадници трубач Игор Павлица, виолинисткиња Изабел Катала и мултиинструменталиста Душан Вранић Дуцо, окупљени су у „Екипу“ за прошлогодишњу турнеју "Apocalypso Now", којом је прослављана 20. годишњица изласка Рундековог албума Apocalypso.

Вођа утицајног загребачког новоталасног састава „Хаустор“, Дарко Рундек се први пут представио самостално 1997. године албумом Apocalypso, истинским калеидоскопом различитих стилова који је брзо стекао велико поштовање публике и критике.

Велике Хаусторове песме попут Ене, Шејна или Би мог'о да могу достојно су наследиле Apocalypso, Гране смо на вјетру, Senor...

Аутор, певач и гитариста Рундек је затим објавио У широком свијету (2000), а за следећи албум Руке (2002) иза себе је окупио многољудни „Карго оркестар“ са којим је снимио и Mhm a-ha oh yeah da-da (2006), као и живе албуме Загребачка магла (2004) и Лајв у Дому омладине (2008).

Увек спреман на експеримент, Рундек се потом одлучио за сведенију форму „Рундек карго трија“ (са виолинисткињом Изабел Катала и мултиинструменталистом Душаном Дуцом Вранићем) са којим је објавио Плави авион (2010) и Мостове (Лонг плеј, 2015). Сада поново наступа са великим пратећим бендом – „Екипом“.

„Наравно да нам је важна свака реакција публике. Концерт је догађај који обједињује музичаре и публику у нечем што не припада ни једнима ни другима“, сматра Дарко Рундек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи