„Едиторс“, „Даб инк“, „Лет 3“ на „Арсенал фесту“

Британски инди пост-панк бенд „Едиторс“, француска реге сензација „Даб инк“, увек изазовни Ријечани „Лет 3“ и сарајевске „Лету штуке“ наступиће на „Арсенал фесту“, који ће бити одржан 21, 22. и 23. јуна у Крагујевцу, саопштили су организатори.

„Едиторс“ ће свирати први пут на овом фестивалу и то прве вечери, као централна тачка на главној бини.

Бенду познатом по хитовима какви су Papillon, A Ton of Love, Sugar и You Don't Know Love, 9. марта излази шести албум Violence, са ког су најавни синглови Hallelujah (So Low) и Magazine.

Прве вечери „Арсенала“ на главној бини наступају премијерно и „Даб инк“, који већ две деценије класични реге са дабом, ска, хип-хопом и афричким утицајима спајају у хибрид високонапонских и друштвено ангажованих песама на француском, енглеском и кабила језику, захваљујући чему имају култни статус у матичној Француској и свету.

То, уосталом, показују вишемилионски прегледи песама на Јутјубу, попут Tout ce qu'ils veulent, Rudeboy, Chaque nouvelle page или Partout dans ce monde.

На „Арсеналу“ ће наступити и легендарни „Лет 3“, који новим синглом Тишу, шатровачком обрадом хита „Нових фосила“ Шути мој дјечаче плави, настављају неутабаним стазама којима су кренули пре 30 и више година песмама какве су Изгубљени, Вјеран пас, Професор Јаков или Дијете у времену.

„Лету штуке“ фронтмена Дине Шарана наступиле су на првом „Арсеналу“ 2011. године, а сада се коначно враћају 23. јуна на бину „Гарден“ и са новим синглом Боже здравља, који најављује нови албум, настављају низ хитова какви су Мјесто за двоје, Сунце, Шутиш, Тесла и Сами.

На „Арсенал фесту 08“ прве вечери наступају и некадашњи бубњар легендарних „Рамонса“ Марки Рамон, а 22. јуна шкотски хитмејкери „Тексас“ и Балкан џипси панк метал „Култур шок“.

Комплет улазница за све три вечери кошта 2.000 динара до 14. марта, у Дому омладине Крагујевца, на билетарници Позоришта за децу у Крагујевцу и преко мреже „Евентим“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи