Немања Радуловић наступио са ансамблом „Дабл сенс“

У Коларчевој задужбини обележена су два рођендана - 86. годишњица Велике дворане и 10 година ансамбла „Дабл сенс“ који наступа са виолинистом Немањом Радуловићем. Извођење разноврсних композиција учинило је да су кључне речи овог концерта – сећања, пријатељство и љубав према музици. Исти програм извешће и на концерту 5. фебруара.

Сећање на професора Дејана Михаиловића који их је међусобно упознао, али и одвео на сцену Коларчеве задужбине била је окосница синоћњег концерта. Краће комозиције у којима је бину али и пажњу публике Немања Радуловић поделио са члановима ансамбла, изабране су намерно.

Немања је и спона између давно стечених српских пријатеља и нових, француских.

Њихово пријатељство је када здушно, заједно, стварају звучне слике. Ниједног тренутка не доводећи квалитет у питање. Посебно бојење и звучни рукопис, уз изразита, топла пијана, оно је што издваја музицирање Немање Радуловића.

Пријатељство је и када Немањи пукне жица при премијерном извођењу Шехерезаде Корсакова у аранжману Александра Седлара, па му колега да своју виолину и оде иза сцене да замени жицу. Пријатељство је и када са перикама на глави покушају немогуће – да имају Немањину фризуру.

Љубав према музици је такође оно што је спојило ове уметнике и довело до рођенданског концерта. Али љубављу према музици Немања Радуловић је учинио да у салу Коларчеве задужбине дође и публика која аплаудира на непланираним местима, и најважније – заволи уметничку музику.

Срећан рођендан!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи