Немања Радуловић вечерас и сутра на Коларцу

Вечерас и сутра, у Коларчевој задужбини наступа виолиниста Немања Радуловић уз ансамбл „Дабл сенс“. Овим концертима, Коларчева задужбина обележава свој дан.

Занимљиво је да ће на програму бити краће композиције кроз које ће се чланови ансамбла, уз Немању, представити као солисти.

У Коларчевој задужбини снимали су ових дана нови албум који ће објавити „Дојче грамофон“. У сјајној акустици, снимљена је Шехерезада Римског Корсакова у аранжману нашег композитора Александра Седлара.

„Ово је шести сада који смо завршили. Тренутно је актуелан Чајковиски који је изашао пре пар месеци - виолински концерт и рококо варијације које смо снимили овде у Београду. Завршили смо снимање Шехерезаде. Нови је аранжман Александра Седлара за наш ансамбл који је за нијансу краћи, али даје апсолутно неки други правац. Мало подсећа, у инспирацији је исто била Кармен фантазија Сарасатеа који је био виолиниста и онда нам накако даје исто правац да виолинисти ангажују себе као аранжере“, објашњава млади виолиниста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи