Лук Блек представља спот за нови сингл "Olive Tree"

Tалентовани певач и продуцент Лук Блeк се враћа са иновативном обрадом чувене кинеске песме "Olive Tree".

Кинеска ауторка Санпао је написала мистичну песму, која је касније преведена на мандарински и адаптирана у музичку изведбу уметнице Ћyи Jу. Тридесет осам година након настанка оригиналне верзије, Лук Блeк је решио да је претвори у двојезичну симфонију.

Спот је режирао млади редитељ Коста Ђураковић, који је такође одговоран и за спот за Louder Then a Drum, нови сингл Марије Жежељ. За костиме је била задужена дизајнерка Невена Ивановић која стоји иза бренда „Нео дизајн“.

Модерна верзија Olive Tree изгледа надасве мистично, са кадровима који изгледају колосално и загонетно. Пратећи наратив песме, Лук се суочава са путником кога среће на наизглед бескрајној прерији. Визуелна адаптација ове нумере је у потпуности усклађена са атмосфером коју стихови носе.

Olive Tree је моја обрада кинеске песме на енглеско-српском језику. Инспирисана је кинеском турнејом, али и традицијом којој сам посведочио док сам тамо боравио. Осећај добродошлице и припадности упалио је лампицу у мојој глави да по први пут осетим повезаност инспирације и српског језика и самим тим сам хтео да ту идеју и испоштујем“, каже Лук Блeк.

„Корен дрвета маслине сеже дубоко, до самог језгра, и гране му расту у правцу сунца. Маслина симболизује мир, равнотежу и самоћу, а дрво маслина спаја две различите сфере, добру и злу. Покрет камере ову поетику и симболише. Дрво ка ком ходају спаја те две сфере, а жене представљају својеврсне суђаје које Луку помажу“, објашњава редитељ спота, Коста Ђураковић.

Продуценти Венза и Емика су били задужени за одређене елементе мелодијског идентитета песме, а Лук је скројио обраду, која је у кохезивном односу са његовим препознатљивим уметничким идентитетом.

Лук Блек је Olive Tree премијерно извео у Љубљани у октобру 2017. године, а након тога и на Београдској недељи моде у оквиру експлозивног наступа током ревије креаторке Иване Пиље. Следећи наступ га чека у Београду 22. децембра у оквиру фестивала „Фјучер парк“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 08. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи