Читај ми!

Јонас Кауфман, светска оперска звезда отвара БЕМУС

Ексклузивним концертом тенора Јонаса Кауфмана, угледне светске оперске звезде, првог октобра 2024. године почиње 56. БЕМУС. На првом наступу у Србији Кауфмана ће пратити Војвођански симфонијски оркестар, уз диригентско вођство Јохена Ридера.

Посебном ауром он утиче на публику, музику изводи неусиљено и спретно, кажу критичари за Јонаса Кауфмана. А публика оцену даје препуним дворанама. Звезда је оперских кућа попут Бечке опере, Метрополитена, Париске опере и Ковент Гардена.

„Потребно је уложити велики напор од почетка каријере и искористити прилике да дођете до правих људи који знају у ком правцу треба да напредујете. Доћи до врха изгледа лако, али је тешко опстати и задржати квалитет“, рекао је Јонас Кауфман, тенор.

Кауфман је славу стекао као извођач француског, немачког и италијанског репертоара. Има беспрекорну контролу гласа, било да изводи оперску и филмску музику или пак друге класике. То потврђују и признања, попут баварског Ордена уметности и књижевности у рангу витеза, или француског Ордена Легије части.

„Нисам ја створио идеју да сам оперски суперстар, то су урадили медији, то ме чини срећним, али је и тешко јер нисам рођен да будем звезда већ да се бавим музиком и стварам је. Имам 55 година, волим то што радим, страствен сам и радознао да научим нове улоге. То ме води и одржава ми енергију коју публика осећа“, рекао је Јонас Кауфман, тенор

Уз Војвођански симфонијски оркестар, под вођством диригента Јохена Ридера, славни тенор данашњице извешће у Плавој дворани Центра „Сава”атрактиван репертоар познатих оперских арија и филмске музике.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи