Читај ми!

Почели 33. Дани Зорана Радмиловића у Зајечару

У Зајечару је отворен 33. фестивал „Дани Зорана Радмиловића". Програм под називом „Песнички поздрав Зорану Радмиловићу“ и ове године је одржан код споменика Зајечарцу, великану српског и југословенског глумишта.

На примеру Зајечара може се видети да број становника једног града није пропорционалан његовој културној вредности и садржајима које пружа, рекао је на отварању 33. фестивала „Дани Зорана Радмиловића“ у Зајечару, министар културе Никола Селаковић.

„Многи већи градови у Србији немају ни овакво позориште, ни овакав фестивал, а наш задатак, као владе, као Министарства културе, Града Зајечара јесте да то негујемо, унапређујемо и чинимо све бољим“, рекао је министар Селаковић.

Глумачки фестивал почео је премијером домаћег театра Неки важан човек, у режији Жељка Хубача.

„О квалитету овогодишњег фестивала довољно говори чињеница да смо успели да доведемо најбоље представе и најновије премијере из Србије и окружења. А и да је публика то знала да цени говори чињеница да смо све комплете карата продали за два дана. Посебно се поносимо и пратећим програмом на фестивалу“, истакао је Владимир Ђуричић, директор Народног позоришта „Зоран Радмиловић“.

Фестивал ће трајати до 23. октобра, биће додељено више награда, осим главног глумачког признања, још две награде за глумце – сваке вечери за глумачку бравуру Зоранов брк, као и награда за младог глумца. 

Што се представа тиче, биће награђен визуелни идентитет, стручни жири ће одабрати најбољу представу, али и гласови публике.  

четвртак, 17. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи