„Преобликовање Нарциса“ – изложба перуанског уметника који је Београд одабрао за место становања

У галерији „Хаос“ у току је изложба „Преобликовање Нарциса“ Паула Руиза Нејре. Представљени су цртежи и маске перуанског уметника који живи и ствара у Београду.

Цртежи Паула Руиза Нејре су експресивни и интуитивни, из стварности пониру у дубине митског и несвесног да би на површину изнео сву раскош колорита и форми земље и континента свог порекла.

По мајсторству посебно се издвајају минијатурни радови на старим слајдовима и цртежи на камену.

„Моји радови су унутрашња романса са оним што је стварност коју живимо, конструкција промена која долази из интуиције. Реконструишем све што је доживљено и виђено на један готово литераран начин. То је корак између стварности и спиритуалног света. Као што је рекао Борхес – то је једна етерична романса“, наводи Паул Руиз Нејра.

Анализирајући шта је човек данас Паул Руиз Нејра у својим радовима долази до хуманизма као исходишта и лепоте која ће спасти свет, а рађа се из хаоса.

„Његова линија је тако префињена, минуциозна, изванредна, било да је реч о цртежима на камену, на папиру, акрилицима на дијапозитивима или маскама које такође можете видети на овој изложби, а које су рађене од природних материјала“, истиче Борка Божовић из Галерије „Хаос“.

Излагао је широм Латинске Америке и Европе, у Дубаију и Хонг Конгу, а Београд је одабрао да му буде трајно место становања.

„Нисам у другим градовима видео и осетио оно што сам у Београду, а то је она драма која ми је као уметнику потребна и то што не знаш шта носи сутра“, открива перуански уметник.

Изложба Преобликовање Нарциса може се видети у Галерији „Хаос“ до краја недеље.

уторак, 08. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи