Јонас Кауфман – оперски суперстар, публици на Бемусу се представио у најбољем светлу

У Центру „Сава“ 56. БЕМУС отворио је гала концерт велике светске оперске звезде Јонаса Кауфмана у пратњи Војвођанског симфонијског оркестра.

Пева фантастично, изгледа блиставо, паметан је и одличан глумац, писала је штампа пре двадесетак година. Убрзо су га медији прогласили новим краљем тенора. Тај статус потврђује листа улога оперских кућа, музичких сарадња и издавачких кућа. Некадашњи перспективни математичар, данас оперски суперстар, није имун на комплименте, али сматра да је суштина у уметничкој истини.

„Још увек искрено волим музику, страствен сам у томе што радим, још увек сам радознао и отворен за нове сарадње. Ако бих морао да издвојим неки квалитет, то би била искреност. Мислим да публика препознаје да се искреношћу прилазим свакој новој улози и сваком концерту“, наводи Кауфман.

Драма код Вердија и Вагнера, прецизност код Моцарта или емоционалност у пучињевим делима, распони и специфична тамња боја гласа чине га јединственим. А због стабилности, интонације, технике и уверљивости на сцени, Јонас Кауфман је велико уметничко име данашњице.

„Много је лакше напредовати у каријери, тешко је одржати се на врху. Почетак каријере мора да има квалитетни темељ, а до успеха се долази пашливим радом. Као што се гради кућа, почињете од подрума. Ако размишљате само о крову, све ће се урушити. Наравно, имао сам и велику срећу да упознам људе који су ми подржавали и који ме подржавају и данас“, додаје славни тенор.

Кауфман је у пратњи Војвођанског симфониског оркестра, певао популарне оперске арије и филмску музику. Желао је да се на Бемусу представи програмом који је разноврстан и захтеван за глас. Желео је да се нашој публици представи у најбољем светлу.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи