Читај ми!

„Било једном у Србији" – ускоро и као серија на РТС-у

„Било једном у Србији", серија која ће се емитовати на РТС-у од 3. септембра, настала је из филма у режији Петра Ристовског који је синоћ приказан на Филмским сусретима у Нишу.

Куриозитет је што је филм приказан упркос јакој киши која је почела да пада непосредно пред пројекцију. Најупорнији су остали су на летњој позорници.

Прави пљусак пред пројекцију није био препрека најупорнијим љубитељима филма у Нишу, које је претпостављамо, привукла прича о дешавањима између два светска рата на југу Србије у Лесковцу – Српском Манчестеру.

„Мени је најдраже било да се само екранизује, да будуће генерације не мисле оно што кажу – што јужније то тужније. Заиста имамо посебан менталитет, некад овакав некад онакав, али је специфичан у сваком случају", рекла је Слобода Мићаловић, глумица.

Нема много разлике међу људима тадашњег времена и садашњости, кажу актери ове историјске драме са примесама комедије.

„То су исти људи, само су околности другачије, а глумцу, од костима па преко костимографије и теме и проблематике – све те околности помажу као да је било некада", рекао је Виктор Савић, глумац.

„Суштина људи је иста, ми умемо да волимо и данас и пре три дана и триста хиљада година, да се радујемо и будемо тужни исто, тако да мислим да је човечност иста, а епоха је нешто што можда само визуелно разликује време", изјавила је Теодора Ристовски, глумица.

Од 3. септембра гледаоци РТС-а моћи викендом да прате серију Било једном у Србији.

„Мој лик има више простора, и морате овде мало да претпоставите шта се десило, ми нисмо главни јунаци, али у серији ћете моћи да имате фантастичне ситуације које смо измаштали са Петром, Немања Оливерић је мој партнер у филму и серији тако да се добија доста на свему, првенствено на времену", додала је Слобода Мићаловић.

„Нисам гледао серију, гледаћу је на РТС-у, видећемо много више сцена, продужених, некако продубљених односа тако да, биће свакако занимљивије", каже Виктор Савић.

„Јако волим серије, али морам рећи да сам више фан филмова него серија, тако да је ово приказивање вечерас за мене био један велики и посебан догађај", рекла је Теодора Ристовски.

Гледаоце серије очекују топле људске приче са много животних порука а једна од њих саткана је у последњој реченици филма: „Немој да се смејеш кад неко на малечку столичку седи, можда тај у големо небо гледа".

четвртак, 15. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару