БАФТА: Хоакину Финиксу очекивано награда за најбољег глумца, највише признања за „1917“

На свечаној церемонији Британске академије за филмску и телевизијску уметност филму „1917“ Сема Мендеза додељена је награда за најбољи филм. Хоакин Финикс је проглашен за најбољег глумца за улогу Џокера.

Ратна драма 1917, била је номинована за награду у девет категорија, а у чак седам је проглашена најбољом, између осталог за најбољи филм, режију, најбољи британски филм, звук, специјалне визуелне ефекте.

Највише номинација је, иначе, имао Џокер, чак 11, а по 10 Ирац, Мартина Скорсезеа и Било једном у Холивуду, Квентина Тарантина.

Хоакин Финикс је очекивано добио награду за најбољег глумца за улогу Џокера, док је најбоља глумица Рене Зелвегер за улогу Џуди Гарланд.

Бред Пит је добио БАФТА награду за најбољу споредну улогу за филм Било једном у Холивуду, а Лора Дерн за исту категорију у женској конкуренцији за филм Прича о браку

Ни Паразит није остао без награде – за најбољи оригинални сценарио и најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 13. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи