Прикупљено више од половине средстава за филм „Небеска тема“

За мање од две недеље помоћу онлајн кампање прикупљено је више од половине потребних средстава за завршетак снимања филма о Влади Дивљану – „Небеска тема“, саопштила је продуцентска кућа „Стархил“.

Преко платформе за групно финансирање Индигого за 13 дана прикупљено је 21.670 долара, што је нешто више од половине износа (56 одсто) неопходног за завршетак снимања филма Небеска тема.

Укупан износ од 39.000 долара неопходан је за преосталих 14 дана снимања, након чега следи постпродукција филма.

Уколико новац буде прикупљен путем кампање за групно финансирање, снимање се наставља 10. јуна.

Филм је досада подржало 244 људи, а презентација је на платформи Индигого имала 21.044 посета.

Ове бројке се наравно из сата у сат мењају, а подршка стиже из Србије, Хрватске, САД, Швајцарске, Немачке, Русије, Уједињењих Арапских Емирата, Данске, Канаде, Холандије, Велике Британије и још 14 земаља.

Кампања је почела 5. априла и траје 60 дана.

Кампање за групно финансирање су у свету уобичајен начин прикупљања средстава за независне филмове.

Све се одвија путем интернета, а циљ је укључити већи број људи који малим уплатама на крају сакупе износ довољан за реализацију и пројеката који су продукционо захтевни.

Небеска тема сценаристе и редитеља Младена Матичевића јесте дугометражни документарац са елементима играног филма, о Влади Дивљану.

У њему учествују најзначајнији аутори са простора бивше Југославије. Специјално за ову прилику ће снимити (и у филму изводити) нове верзије чувених Владиних песама.

Такав ауторски приступ и велики број атрактивних учесника чини филм јединственим пројектом какав још није виђен на нашим просторима.

Филм је по форми и наративној структури сличан свом главном јунаку – истовремено и документ и бајка, и урбан, и емотиван, и романтичан.

У филму учествују Дарко Рундек, Момчило Бајагић Бајага, Светозар Цветковић, Зденко Колар, Александар Шандоров, Душан Страјнић, Младен Јуричић Макс, Срђан Гојковић Гиле, Срђан Шапер, Горанка Матић, Момчило Мома Рајин, Дина Дивљан, Стеван Дивљан и Павле Дивљан, Ивана Шољан, Емил Тедески, Бојана Вунтуришевић, Душан Којић Која и други.

У последњих годину дана снимљено је 80 одсто филма Небеска тема на локацијама у Београду, Загребу, Бечу, Ровињу и на Брачу.

Филм су поред Владиних пријатеља подржали Филмски центар Србије и Центар за културу „Влада Дивљан“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи