Џејми Оливер позива љубитеље сира да помогну у хватању крадљиваца чедар сира вредног 300.000 фунти

Лондонској млекари „Нилс јард“ преваранти су отуђили 950 котурова награђиваног чедар сира. Познати кувар Џејми Оливер позива љубитеље сира да помогну полицији у хватању превараната који су млекару оштетили за више од 300.000 фунти вредног енглеског и велшког сира.

Млекара „Нилс јард“, дистрибутер и продавац британског занатског сира, испоручила је 22 тоне награђиваног чедара увезаног у тканину наводном велетрговцу који представљао као добављач великог француског малопродавца, пре него што су схватили да су преварени.

Џејми Оливер описује овај инцидент као „дрску пљачку шокантних размера“.

 Зато је поручио пратиоцима на Инстаграму да буду на опрезу ако чују било шта о томе да се „камиони веома отменог сира” нуде „јефтино”, додајући да би чедар првобитно вредео око 300.000 фунти.

Украдени сиреви били су органски чедар Hafod Welsh, чедар Westcombe и чедар Pitchfork, који су освојили бројне награде и спадају међу „најтраженије занатске сиреве у Великој Британији“, саопштила је млекара.

Ове три врсте сира се продају за између 7,15 и 12,90 фунти за мали комад тежине 250-300 грама.

Из млекаре додају да сарађују са полицијом на идентификацији починилаца.

Упутили су апел трговцима сира широм света да им се јаве ако посумњају да су им продали украдени сир, посебно чедар у платненој амбалажи тежине од 10 или 24 килограма са одвојеним етикетама.

Полиција је навела да истражује „пријаву о крађи велике количине сира“ из лондонске млекаре.

„Истрага о околностима је у току“, наводи се у саопштењу полиције, додајући да до сада није било хапшења откако је крађа пријављена у понедељак.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи