Читај ми!

Полиција пронашла торбицу пуну дроге са натписом „торба која дефинитивно није пуна дроге“

Две особе су ухапшене након што су претресом аутомобила у Портланду пронађени фентанил, метамфетамин, готовина и пиштољ. Наркотици су пронађени у торбици на којој је писало да сигурно не садржи дрогу.

Полиција пронашла торбицу пуну дроге са натписом „торба која дефинитивно није пуна дроге“ Полиција пронашла торбицу пуну дроге са натписом „торба која дефинитивно није пуна дроге“

Полицајци у Портланду, у америчкој савезној држави Орегон, зауставили су аутомобил и приликом прегледа убрзо приметили торбицу на којој је писало „торба која дефинитивно није пуна дроге“. У ствари, било је потпуно обрнуто – торбица је била пуна дроге. Прецизније, пронађено је 79 таблета плавог фентанила, три лажне таблете оксикодона и 230 грама метамфетамина.

Полицајци су зауставили мушкарца и жену који су возили украдени аутомобил, наводи се у саопштењу Полицијског бироа у Портланду.

Унутар аутомобила, полицајци су приметили да је „форд таурус“, навероватније, био покренут на силу, јер је имао видљива оштећења на делу за стартовање аутомобила. Потом су уочили кесице са дрогом.

Возач и путник су ухапшени. У возилу је био већи број паковања дроге, укључујући метамфетамин и таблете плавог фентанила, неколико вага, новац и напуњено ватрено оружје, рекао је портпарол Портландске полиције, наредник Кевин Ален.

Већи део пронађених кесица са дрогом било је у смеђој платненој врећици са натписом „торба која дефинитивно није пуна дроге“.

Фотографија на којој се види торбица и садржај који је заплењен привукла је пажњу медија и бројних корисника друштевене мреже Икс (бивши Твитер).

Осумњичени, 35-годишњи Реџиналд Рејнолдс и две године старија Миа Багенстос, суочавају се са оптужбама за поседовање дроге и поседовање украденог возила.

Рејнолдс је оптужен за транспорт метамфетамина, недозвољено поседовање метамфетамина, неовлашћено коришћење возила и поседовање украденог возила и поседовање контролисане супстанце. Багенстосова се терети скоро за иста кривична дела.

Орегон је 2020. године ушао у историју када је прогласио да поседовање малих количина тешких дрога (много мањих од количина које су службеници пронашли код двоје ухапшених) није кривично дело.

Тај потез део је покушаја да преусмери финансирање града са криминализације на лечење од употребе таквих супстанци. Мера је прошла уз висок ниво јавне подршке која је ослабила када су стопа предозирања и број бескућника порасли у држави током пандемије корона вируса . Тада је и фентанил постао широко доступан, а трошкови становања су порасли.

Ова америчка држава, у септембру је правним токовима под контролом владајућих демократа, поново поседовање дроге прогласила кривичним делом.

субота, 12. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи