Читај ми!

Права хероина – иако времешна, сатима чекала на путу да би довела помоћ повређеном власнику

Пас поново спасао човека – овога пута у забаченом делу државе Вашингтон након што је власник пао, повредио ногу и сатима није могао да устане. Тринаестогодишња Гита је отрчала до најближег пута, села на средину и чекала све док заменик шерифа није наишао, а онда га одвела и до повређеног власника.

„Гита је добра девојка и права хероина. Верност и јунаштво наших крзнених пријатеља не престаје да нас задивљује“, рекли су из канцеларије шерифа округа Стивенс након успешног спасавања 84-годишњег власника.

Када је њен власник пао и повредио се у својој кабини 25. септембра, Гита је отрчала до првог већег пута и села насред коловоза. Чекала је све док заменик шерифа није наишао.

Покушао је да је убаци у своје патролно возило да би је вратио власнику, али она није желела да уђе. Такво понашање му је било чудно, па је оставио ту и отишао да обиђе оближње куће. Власника, међутим, није нашао.

Страхујући да се нешто лоше десило, заменик шерифа се вратио до Гите коју је нашао и даље насред пута. Покушао је да је подигне и склони да је не би нека кола случајно ударила, а тада је устала и кренула малом неозначеном стазом.

Заменик шерифа је кренуо за њом која га је довела до мале летње колибе. Убрзо је чуо глас старијег мушкарца како запомаже који је лежао близу куће.

Власник је патио од здравствених бољки које су захтевала одређене лекове и није могао да их попије због тога што је пао и повредио ногу неколико сати раније.

„Било би озбиљних последица да га нисмо пронашли“, навели су из шерифове канцеларије.

Гита је спасилачки пас и најбољи пријатељ човека у невољи. Спасила му је живот“, додаје се у саопштењу.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи