Читај ми!

Поруке на билбордима – жеље, поздрави, честитке, али и уметност

Поруке личне природе нису више неуобичајене на билбордима. Сви смо коментарисали поруку којом се једна мама извињава сину који је дипломирао што није веровала да ће завршити факултет. Има и просидби, изјава љубави... Већ неколико недеља Београђане интригира натпис: Не брини.

Уметничким пројектом, Јулија Кастелучи желела је да се, преко билборда, обрати свима са поруком да не треба да брину и да нису сами.

„То је била порука, како је брига за људе енергетски подстицај да мислимо и да упућујемо најбоље мисли и жеље једни другима стално, она не мора да нас на то подсети, али то је била прилика да се то јавно отвори ка личном“, објашњава кустоскиња Јована Стокић.

Када се у једном тренутку на билборду појавила порука мајке која се сину јавно извинила што није веровала да ће завршити факултет и уједно му честитала, снимак је освануо на свим друштвеним мрежама. Поруке на билбордима види много људи и увек оставе велики утисак.

„Неку кампању ћемо можда видети док возимо или шетамо се или било шта слично, нећемо толико о њој да размишљамо, али када је поново видимо у неком другом простору сетимо се да смо то већ негде видели. Билборд је занимљив као средство комуникације зато што негде у нашој подсвести остају те поруке забележене и онда их ми у неком тренутку касније желимо детаљније разрадити“, истакла је Симона Жикић, пи-ар менаџерка Факултета за медије и комуникације.  

Неретко се, осим реклама, на билбордима појаве поруке попут Тражим девојку, Волим те… Иако се случајни пролазнци у свакој могу пронаћи, само она особа која је то желела јавно да искаже зна прави разлог за овакво обраћање.

Власници маркетиншких агенција нису желели да открију да ли су ове поруке дошле до срца оних којима су намењене. Можемо да верујемо да јесу, а сигурно знамо да су измамиле осмехе многима који су само прошли поред билборда.

субота, 31. август 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару