Читај ми!

Када Србија и Африка створе мултиетничко дешавање у Италији

Пред сам почетак трка формуле један – Џи-Пи Италија, које се овог викенда одржавају у Монци, већ други пут за редом у том граду се одржао догађај који уједињује Италију, Африку, Србију и остатак света, под именом  "A coded world" – мода, уметност и култура.

Пред сам почетак трка формуле један за велику награду Италије, које се овог викенда одржавају у Монци, већ други пут за редом у том граду се одржао догађај који уједињује Италију, Африку, Србију и остатак света, под именом  "A coded world" – мода, уметност и култура.

Манекенке из агенције „Be a model“, носиле су одећу италијанског модног креатора "Parosh" у организацији Бали Лавал, родом из Нигерије, која већ дуги низ година живи у Милану.

Идеја "A coded world" настала је 2016. година када је Бали, која је због посла пропутовала цео свет, али је у Милану нашла цео свет на једном месту ,схватила колико је у Милану цењена различитост која нас чини јединственим и уједињеним у нашим разликама.

Уједињујући различите нације, приче и искуства људи који живе у Италији, а пореклом су из свих крајева света, Бали је заједно са Александром Коларски, моделом која је дуго живела у Милану, а данас је на релацији Милано – Београда, ујединила оно што је и њих две ујединило. Модни свет са културом, спортом, уметношћу кроз коју свако може да испољи своју креативност и властите таленте.

Италија је земља са великим бројем имиграната, а Милано град у коме живе иновативни, талентовани и занимљиви људи из читавог света. Он и даље има имиџ града који је модни и дизајнерски центар, на чијим факултетима студира велики број младих из Србије и осталих земља и који им пружа шансу, валоризујући управо оно што све те људе чини различитима.

Манекенке из Београда представиле су моделе модне куће "Parosh" из Милана у башти Виле Таверна. Гости су на догађају могли да пробају чувена вина из Шумадије. Овај пројекат, како организатори догађаја наводе, припада свима који верују у развој руралних зона и представља комплекс етичких инвестиционих предузећа у подручју Тополе који се бави природним и антропогеним екосистемина, у сарадњи са Италијанима.

Пројекат који преко моде публици приближава све културне аспекте мултиетничког живота у Италији, јуче је ујединио спорт и моду, два различита света само на први поглед.

Исто као што је Милано ујединио, пре неколико година Бали која је у овај град стигла из Африке и Александру која је дошла из Београда, учинивши да и њихове, на први поглед велике разлике, заправо буду извор креативности који је инспирација и подршка свима који у Италију долазе као странци, а у њој остају као реализатори нове, мултиетничке реалност.

недеља, 01. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару