Читај ми!

Бака се одбранила од провалника па му дала да презалогаји

Стереотип о баки која не дозвољава да „деца буду гладна“ једна 87-годишња Американка довела је до крајности када је нахранила младића који јој је провалио у кућу и покушао да је опљачка.

Бака се одбранила од провалника па му дала да презалогаји Бака се одбранила од провалника па му дала да презалогаји

Међу најистрајнијим стереотипима америчког друштва је жена, најчешће бака, која инсистира да ко год уђе у кућу не сме остати гладан, посебно млади.

Међутим, 87-годишња жена из Брансвика, градића у америчкој савезној држави Мејн, недавно је довела тај стереотип до крајности тако што је, наводно, савладала тинејџера који је провалио у њен дом, а затим му дала да нешто грицне када је рекао да је гладан.

Марџори Перкинс нашла се у средишту једне од најновијих чудних прича које су изашле из система кривичног правосуђа САД.

Бакица се, око два сата после поноћи 26. јула, тргла из сна и видела 17-годишњег младића којег је неколико пута ангажовала да јој покоси траву у дворишту. Тинејџер је стајао изнад ње и рекао: „Сад ћу да те исечем“, наводи се у извештају Брансвик тајмс рекорда.

Помислила сам: ’Ако ће да ме сече, ја ћу да га шутирам‘“, испричала је Марџори новинарима онлајн издања локалних новина.

Бивша учитељица потом је устала и почела да обува папуче, али је провалник тада почео да је удара. Перкинсова је донекле избегла напад тако што је зграбила столицу и користила је као штит, а истовремено је почела да дозива помоћ.

Ипак, како нико други није био у кући па је запомагање било узалудно. Тинејџер је бакицу гурнуо и више пута успео да удари, задавши јој бар један ударац у чело од чега јој је остала модрица.

У међувремену, Марџори је младића шутнула и столицу поставила тако да није могао да јој се приближи, испричала је храбра 87-годишњакиња новинарима. Нападач се на крају уморио и упутио се ка кухињи, присећа се Перкинсова.

Тада је схватила да младић на себи није имао панталоне нити ципеле. Сложио их је на гомилицу заједно са ножем поред клима-уређаја који је уклонио како би кроз тај отвор ушао у Марџорину кућу.

Мораш да изађеш напоље. Потребна ти је помоћ“, рекла је Перкинсова тада младом човеку. Како је Марџори испричала локалним медијима, младић јој је узвратио да је био страшно гладан и да није имао шта да једе неко време.

Бака је провалнику онда пружила теглу путера од кикирикија и медењаке. Додала је и две мандарине и неколико паковања протеинског шејка.

Тинејџер је прихватио храну и одмах почео да једе. Док је његова пажња била усмерена на то да утоли глад, бака је зграбила свој фиксни телефон и позвала полицију „што је брже могла“.

Младић је, ипак, отишао пре доласка полиције. Ушли су му у траг уз помоћ полицијског пса. Уз оптужбе за провалу, претње и напад пребачен је у притвор у Центар за омладину. У тренутку када је ухапшен имао је код себе флашу алкохола па ће, будући да је малолета, листи оптужби бити додата и она за конзумирање алкохола.

Перкинсова је за Брансвик тајмс рекорд рекла да се нада да ће дечаку бити пружена сва помоћ која му је потребна да се врати на прави пут. Бака је додала да је пре десетак година, када је косио њено двориште, био изузетно педантан и радио то одлично.

Објаснила је да физичку кондицију у деветој деценији одржава држећи часове плеса и истакла да је срећна што није теже повређена током провале. Суграђанима је поручила да проверавају да су њихове јединице за климатизацију које се налазе на прозору правилно обезбеђене како провалници не би имали шансе за им уђу у дом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару