Временска прогноза 3. октобар 2024.

Већ сутра на северу права јесен, на југу земље остаје летње време. Наоблачење у делу ноћи кишу ће донети северу и западу. Сутра падавине углавном Војводини. Споро се облачност премешта и до југа и и истока Србије стићи ће тек у петак поподне. До севера земље стиже осетно хладнији ваздух из средње Европе. Ујутру од 6 до 15 степени, а највиша од 13 на северу до 27 на југоистоку Србије. У Београду слаба киша пред јутро, затим суво, а више падавина очекује се после подне, увече и ноћу. Највиша температура 19 степени.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

03.10.2024. Четвртак: У већем делу умерено до потпуно облачно, на северозападу Србије хладније, а само ће на југу и југоистоку земље и даље бити дужих сунчаних интервала уз летње дневне температуре. У току дана падавине ће бити најчешће у Војводини, док ће у осталим крајевима појава слабе кише бити локална и краткотрајна. У току ноћи очекује се ширење падавинске зоне на целу земљу и појачање интензитета кише и пљускова. Дуваће слаб и умерен, на планинама и у кошавском подручју повремено јак јужни и југоисточни ветар, који ће у Војводини (осим јужног Баната) бити у скретању на северни и североисточни. Најнижа температура од 6 до 15 °С, а највиша од 13 °С на северозападу Војводине до 27 °С на југоистоку Србије. Упозорење: Локална појава грмљавина вероватноћа 80%. Количина падавина ≥  20 l/m² у периоду до 3 h вероватноћа 80%.

04.10.2024. Петак: На северу и западу Србије ујутро киша која ће током дана престати. У осталим крајевима киша, пљускови и грмљавине, који ће у јужној, централној и источној Србији понегде бити и израженији уз количину падавина од 20 до 40 mm, а на подручју Косова и Метохије локално и са више од 60 mm за 24 h. На крајњем југоистоку падавине ће почети тек после подне. Ветар умерен и јак, југоисточни. у кошавском подручју и на планинама са ударима олујне јачине. До краја дана ветар ће ослабити и бити у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 12 до 18 °С, а највиша од 15 °С на северозападу Војводине до 30 °С на крајњем југоистоку Србије. Упозорење: Локална појава грмљавина вероватноћа 90%. Количина падавина ≥  60 l/m² у периоду до 24 h (Косово и Метохија) вероватноћа 70%. Удари ветра  > 24 m/s вероватноћа 80%.

05.10.2024. Субота: Умерено до потпуно облачно, местимично с краткотрајном кишом и локалним пљусковима, који ће још понегде на југу и југоистоку бити праћени и грмљавином.  Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 9 до 14 °С, а највиша од 14 до 21 °С. Упозорење: Локална појава грмљавина вероватноћа 70%. Количина падавина ≥  10 l/m² у периоду до 3 h вероватноћа 70%.

06.10.2024. Недеља: Променљиво облачно. Киша и краткотрајни пљускови биће чешћи у централним и јужним деловима Србије. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 7 до 12 °С, а највиша од 14 до 21 °С. Упозорење: Количина падавина ≥  10 l/m² у периоду до 3 h, вероватноћа 80%.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи