Читај ми!

Октобарски температурни ролеркостер – метеоролог Тодоровић открива назире ли се михољско лето

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да се у октобру не назире неки дужи период стабилног и сунчаног времена, већ смена краћих периода топлијег и свежијег времена. У другој половини октобра биће јутарњих мразева и у нижим пределима, а у новембру почиње чешћа појаве кошаве, очекује Тодоровић.

Септембар је изненадио великим температурним осцилацијама – од врелог лета до скоро зимских дана. У неким крајевима пао је и снег.

Метеоролог Недељко Тодоровић рекао је у Јутарњем програму да га то није изненадило и да је нормално да после двомесечне суше дође преокрет.

Објашњава да су такве временске прилике одувек код нас и да наша клима то подразумева.

"Онда је одступање када нема таквих промена, као што је било у јулу и августу, када је монотона ситуација", додаје Тодоровић.

Тодоровић каже да се у октобру не назире неки дужи период стабилног и сунчаног времена, са натпросечним температурама, које је познато као михољско лето.

У већем делу овог месеца, очекује метеоролог, биће смена по два, три дана сунчаног и топлијег са три, четири дана свежег и облачног времена.

Можда, напомиње, негде између 8. и 12. октобра буде четири, пет дана сувог и сунчаног времена.

"Нормално је да у другој половини октобра буде јутарњих мразева, понегде и у нижим пределима, не само у брдско-планинским. У новембру почиње и чешћа појаве кошаве", додаје Тодоровић.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи