Читај ми!

Временска прогноза за 1. јул 2024.

Вечерас су само на крајњем северу могући киша и пљускови, а промена времена очекује се сутра после подне. Приближава се облачност из средње Европе, која ће крајем дана и у току ноћи донети кишу, пљусковем грмљавину и обилније падавине. Биће и јаког ветра нарочито на западу Србије и у Срему. Сунчано ће се задржати на југу земље. Крајем дана стиже и овај свежији ваздух. Ипак ноћ тропски топла и до 24 степена. Највиша дневна од 31 на северу до 37 степени на југоистоку земље. У Београду претежно сунчано а касно после подне и увече киша и пљускови. Највиша темпераутра 35 степени. Већ у уторак 10 степени свежије.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

01.07.2024. Понедељак: Претежно сунчано и веома топло уз слаб до умерен западни и северозападни ветар. Јутарња температура од 16 до 24, а највиша дневна од 31 степен на северу Бачке до 37 степени на југоистоку земље. Касније после подне и увече у северним, западним и централним, а током ноћи и у источним пределима наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре. Поново се локално очекују обилне падавине за кратак временски период, као и јак и олујни ветар у зони најјачих падавина. Упозорење: Tmax ≥ 35 степени, вероватноћа 85%. Локална појава грмљавина са градом са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 85%.

02.07.2024. Уторак: Cпарно и нестабилно са условима за временске непогоде: велика количина падавина, локална појава града и јак и олујни ветар у области најинтензивнијих падавина. Према последњим прогностичким продуктима у већини места очекује се између 20 и 40 mm, а у деловима западне, северне и централне Србије и од 40 до 80 mm кише, локално и више, за 24 h. Најмања количина падавина прогнозира се за север Бачке. Дневна температура биће у паду за око 10 степени у односу на понедељак. Ветар слаб и умерен, на северу и истоку Србије краткотрајно и јак, северозападни. Најнижа температура од 17 до 22, а највиша дневна од 23 до 29 степени. Упозорење: Локална појава грмљавина са градом са количином падавина ≥ 20 l/m² у периоду до 3h, вероватноћа 85%. Грмљавина са градом на ширем подручју, вероватноћа 85%. Количина падавина већа од 60 l/m² за 24h, вероватноћа 85%.

03.07.2024. Среда: Променљиво облачно, још ујутру и пре подне местимично са кишом и пљусковима, а током дана постепени престанак падавина и стабилизација времена. Ветар слаб и умерен, на истоку повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 15 до 19 степени, а највиша дневна од 23 до 27 степени.

04.07.2024. Четвртак: У већини места претежно сунчано, док се само у брдско планинским пределима уз локални развој облачности очекује ретка појава пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, а на истоку повремено јак, северни и северозападни. Најнижа температура од 14 до 19 степени, а највиша дневна од 23 до 28 степени.

Прогноза временa за наредних пет дана (од 05.07. до 09.07.2024.)
У већини места претежно сунчано и топлије, а само се у брдско планинским пределима уз локални развој облачности очекује ретка појава пљускова са грмљавином.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару