ИЗ ЧАСА У ЧАС

Револуционарна гарда прети осветом Израелу; Ирак се жалио УН-у због кршења ваздушног простора

На јењавају борбе на Блиском истоку. Премијер Израела Бенјамин Нетанјаху тврди су ваздушни напади ИДФ нанели "тешке ударце" одбрани Ирана и производњи ракетa. Са друге стране, командант иранског Корпуса исламске револуционарне гарде (ИРГЦ) Хосеин Салами упозорио је да ће се Израел суочити са "горким последицама" након што напада на војне локације у Ирану. Ирак је поднео жалбу Уједињеним нацијама због тога што је Израел користио ирачки ваздушни простор за напад на Иран.

Револуционарна гарда прети осветом Израелу; Ирак се жалио УН-у због кршења ваздушног простора Револуционарна гарда прети осветом Израелу; Ирак се жалио УН-у због кршења ваздушног простора

ИДФ наводи да су авиони израелског ратног ваздухопловства извели циљани напад на команду Хамаса, која се налазила на месту некадашње школе у Појасу Газе.

Истиче се да је удар на комплекс бивше школе Салех ел Дин био "прецизан" и заснован на обавештајним подацима.

Са друге стране, медицински извори у Гази рекли су за Ал Џазиру да је у ваздушним нападима убијено најмање 47 људи широм те енклаве.

И либанско Министарство здравља пријављује нове цивилне жртве – петоро мртвих и 13 рањених у нападу на град Сидон на југу земље.

Премијер Изреала Бенјамин Нетанјаху тврди су ваздушни напади ИДФ-а нанели "тешке ударце" одбрани Ирана и производњи ракета.

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи одговара да штету насталу суботњим ударима “не треба преувеличавати”.

Председник иранског парламента Мохамед Бакер Калибаф рекао је да Иран има право на самоодбрану и да ће његов одговор “бити дефинитиван, у складу са захтевима“.

Египат је предложио дводневни прекид ватре у Гази који би подразумевао размену четири израелска таоца за неке палестинске затворенике.

Говорећи заједно са алжирским председником Абделмаџидом Тебуном током конференције за новинаре у Каиру, председник те земље Абдел Фатах ел Сиси навео је да би разговори требало да се наставе у року од 10 дана од примене привременог прекида ватре у настојањима да се постигне стални.

Генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес поново је апеловао да се постигне примирје у Гази. Истакао је да израелске војне операције у северном делу Појаса Газе чине живот палестинског становништва неодрживим.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи