Читај ми!

Проглашен мртвим, пробудио се током операције вађења органа за донирање

Мушкарац, који је проглашен мртвим у болници у Кентакију, пробудио се на операционом столу непосредно пре него што су хирурзи планирали да му изваде органе за донирање, саопштила је његова породица. Пробудио се, рекао је лекар, сат времена по уласку у салу.

Државни органи Кентакија и федералне власти покренуле су истрагу поводом случаја Ентонија Томаса Хувера који је 2021. године одведен у болницу у Ричмонду због предозирања дрогом, када су доктори прогласили његову смрт, преноси Гардијан.

Особље болнице их је, потом, према речима породице, обавестило да је Хувер потписао дозволу да да његови органи буду донирани у случају његове смрти. 

Хуверова сестра Дона Рорер рекла је да је приметила да се брату очи отварају, као и да погледом прати друге особе, на шта су јој лекари одговорили да је реч о рефлексима.

"Ко смо ми да доводимо у питање медицински систем", навела је Дона.

Сат времена након што је Хувер одведен на операцију вађења органа, из сале је изашао доктор и рекао да пацијент "није био спреман".

"Пробудио се", навео је лекар, према речима сестре, којој је речено да га одведе кући, али да вероватно неће још дуго да живи. 

Болница је након овог случаја саопштила да јој је безбедност пацијената "највећи приоритет".

Хуверова сестра је објаснила да је изнела случај у медије, да би се и друге породице охрабриле да проговоре и да се овако нешто не би поновило.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи