Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Потврђен први случај колере у Либану, притисак на Израел да омогући помоћ у Гази

Светска здравствена организација саопштила је да је у Либану потврђен први случај колере, упозоравајући да је ризик од ширења болести веома висок. САД желе да осигурају да Израел не води ''политику глади'' у северном Појасу Газе, рекла је америчка амбасадорка при УН Линда Томас-Гринфилд Савету безбедности УН. Министри земаља ЕУ разговарали су са припадницима мировних снага УН у Либану и изразили "заједничку спремност да изврше максимални политички и дипломатски притисак на Израел" како би се спречили даљи инциденти против мисије УН.

Потврђен први случај колере у Либану, притисак на Израел да омогући помоћ у Гази Потврђен први случај колере у Либану, притисак на Израел да омогући помоћ у Гази

Из Беле куће је потврђено да нема разговора о ослобађању талаца које Хамас држи у Гази. За то окривљују Јахју Синвара, лидера Хамаса, који, како кажу, није заинтересован за наставак преговора.

Из кабинета израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштено је да ће Израел слушати Сједињене Америчке Државе, али ће своје акције спроводити према властитом националном интересу.

Из Стејт департмента је потврђено да су САД изразиле забринутост Влади Израела због прошлонедељних интензивних удара у густо насељеним деловима либанске престонице Бејрута.

Израел је интензивирао операције у Појасу Газе, а последња на удару се нашла болницу УНРВА у Џабалији коју су, како се тврди ИДФ, терористи користили за складиштење оружја.

Операције израелске војске настављене су и против Хезболаха у јужном Либану, где су заробљена три оперативца елитних Радван снага Хезболаха.

четвртак, 17. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи