Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Бејрут на удару, Либан на ивици рата

Сукоб Израела и Хамаса – 350. дан. Израелски борбени авиони дејствовали су током ноћи и јутра на положаје Хезболаха у Либану. Хезболах је узвратио баражном паљбом по насељима на северу Израела. Израелска војска наставила је даљу акцију и узвратила ваздушним нападом на Бејрут.

Бејрут на удару, Либан на ивици рата Бејрут на удару, Либан на ивици рата

У Појасу Газе се настављају операције Израелске војске, а ИДФ је убила више Палестинаца током рације у граду Кабатији на Западној обали, у близини Џенина.

Израелске снаге су извеле и талас хапшења широм окупиране Западне обале, преноси палестинска Вафа.

На граници Израела и Либана су борбени авиони ИДФ-а су више пута претходног дана гађали војне циљеве – бацаче ракета и инфраструктуру Хезболаха.

Начелник штаба Одбрамбених снага Израела, генерал-потпуковник Херци Халеви одобрио је борбене планове за северни фронт.

Израелски авиони су изводили и звучне ударе, пробијајући звучни зид изнад Бејрута, током трајања говора лидера Хезболаха Саједа Хасана Насралаха.

Становници Либана су у паници јер страхују од велике ескалације.

Насралах је у говору окривио Израел за координисане експлозије пејџера и воки-токија широм Либана, а нападе назвао "терористичким актом", објавом рата народу Либана и суверенитету земље.

Експлозије радио-пријемника и пејџера у Либану ове недеље озбиљно су пореметиле крхки здравствени сектор земље, саопштава СЗО.

Бела кућа саопштава да је Блиском истоку потребно хитно дипломатско решење.

Бугарска телевизија БТВ извештава, позивајући се на изворе у Државној агенцији за националну безбедност, да је 1,6 милиона евра повезаних са смртоносним нападом на пејџере у Либану прошло кроз Бугарску и пребачено у Мађарску.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи