Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хезболах испалио 55 ракета на север Израела, избили пожари у неколико области; Израелски ловци гађали југ Либана

Сукоб Израела и Хамаса – 344. дан. Око 55 ракета испаљено је јутрос према Сафеду и околним подручјима, саопштила је Израелска војска (ИДФ). Према извештајима медија на хебрејском језику, бројни удари изазвали су пожаре. Тел Авив је узвратио нападом на јужни Либан. Израелски ловци гађали су положаје Хезболаха, одакле су раније данас испаљене ракете на Горњу Галилеју.

Хезболах испалио 55 ракета на север Израела, избили пожари у неколико области; Израелски ловци гађали југ Либана Хезболах испалио 55 ракета на север Израела, избили пожари у неколико области; Израелски ловци гађали југ Либана

Министарство здравља у Гази саопштило је да је најмање пет Палестинаца погинуло, међу којима је двоје деце, а више њих повређено у израелском ваздушном нападу на камп Маваси у тој енклави.

Виши заменик директора УНРВА у Гази Сам Росе рекао је да је школа Ел Јаоуни у Нусеирату, коју је Израел бомбардовао у среду, недавно коришћена за вакцинацију деце против дечје парализе.

У нападу је сравњен део школе Ел Јаоуни и убијено шест радника УНРВА, што је, како је наглашено из Агенције УН-а за палестинске избеглице, највећи број смртних случајева међу њеним тимом у једном инциденту у њеној историји.

Тело турско-америчке активисткиње Ајсенур Езги Ејги, коју је израелска војска убила током протеста против израелских нелегалних насеља на окупираној Западној обали, стигло је у Истанбул.

Турска тражи обдукцију како би прикупила доказе за суђење у текућем процесу против Израела на Међународном суду правде (МСП).

У Шпанији се одржава састанак неколико муслиманских и европских земаља на високом нивоу ради разговора о завршетку конфликта у Појасу Газе.

Шпански министар спољних послова Хосе Мануел Албарес рекао је да Израел није позван јер није део контакт групе, додајући да би у будућности било корисно да "делегација Тел Авива буде за било којим столом где се разговара о миру и решењу две државе“.

Високи представник ЕУ за спољну политику Жосеп Борељ на скупу у Мариду позвао је на "нови колективни напор“ да се заустави рат у Гази и да се коначно постигне заједнички циљ ЕУ о две државе, Палестине и Израела.

Папа Фрања осудио је смрт палестинске деце у израелским војним ударима у Гази, називајући нападе на школе, "ружним“.

Како је оценио, обе стране не предузимају кораке ка миру.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи