Читај ми!

Пуцњава испред израелског конзулата у Минхену – полиција усмртила нападача

Непознати нападач је испалио више хитаца у близини израелског конзулата у Минхену, .а тај део града је блокиран. Полиција је упуцала осумњиченог који је потом преминуо. Израелске дипломате и особље конзулата нису повређени, потврдило је Министарство спољних послова Израела.

Десетине полицајаца пристигло је у област Бринерштрасе и Каролиненплаца у близини Нацистичког документационог центра у Минхену, док хеликоптер кружи изнад места догађаја.

"Тренутно је у току велика операција у области Бринерштрасе и Каролиненплатца. На лицу места имамо бројно особље за хитне случајеве", написала је минхенска полиција на мрежи Икс.

Полиција је позвала грађане да избегавају тај део града док је у току операција.

Министарство спољних послова Израела, у међувремену, потврдило је да је пуцано у близини израелског конзулата, истакавши да су немачке снаге безбедности неутралисале нападача.

Немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фазер, такође, рекла је да је заштита израелских институција од највећег приоритета, описавши пуцњаву као "озбиљан инцидент".

Пуцњава се десила на годишњицу напада током Олимпијаде 1972. када су палестински терористи убили 11 израелских спортиста у Минхену, због чега је израелски конзулат затворен.

четвртак, 05. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару