ИЗ ЧАСА У ЧАС

Галант: Ратни циљеви се морају проширити; Хамас поздравио захтев УН за хуманитарном паузом у Гази због вакцинације

Сукоб Израела и Хамаса – 329. дан. Најмање пет особа је убијено у израелским нападима на Кан Јунис у јужној Гази и избеглички камп Џабалија у северној Гази, јавља Вафа. На окупираној Западној обали од недеље је убијено петоро деце, упозорава невладина организација Defence for Children International. Израелски министар одбране Јоав Галант позвао je на проширење циљева рата у Гази на северни фронт, како би се омогућио повратак становништва у пограничну регију са Либаном, након евакуације због напада Хезболаха. Хамас је поздравио захтев УН за хуманитарну паузу у рату у Гази ради спровођења вакцинације против дечје парализе.

Галант: Ратни циљеви се морају проширити; Хамас поздравио захтев УН за хуманитарном паузом у Гази због вакцинације Галант: Ратни циљеви се морају проширити; Хамас поздравио захтев УН за хуманитарном паузом у Гази због вакцинације

Министар спољних послова Израел Кац оптужио је Иран да покушава да успостави "источни терористички фронт“ против Израела преко Јордана.

Израелска војска и палестинска милитантна група Хамас пристали су на три одвојене тродневне паузе у борбама у различитим деловима Појаса Газе, како би се омогућило вакцинисање око 640.000 деце против дечије парализе, рекао је Рик Пиперкорн, високи званичник Светске здравствене организације за регион.

Чланови породица израелских талаца које држе милитанти Хамаса окупили су се на граници са Газом да дозивају своје рођаке преко великих звучника и у једном тренутку покушали да се пробију у палестинску енклаву.

Најмање 40.602 Палестинца су убијена, а 93.855 њих је рањено у израелској војној офанзиви на Газу од 7. октобра, саопштило је Министарство здравља Газе у уторак.

петак, 30. август 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару