Читај ми!

Роберт Ф. Кенеди Млађи суспендовао кампању и подржао Трампа

Роберт Ф. Кенеди Млађи суспендовао је кампању за председника САД и подржао републиканског кандидата Доналда Трампа у колебљивим државама. Принципи због којих сам напустио демократе ме приморавају да подржим Трампа. То не значи да прекидам кампању, моје име биће на гласачком листићу у већини држава, каже Кенеди.

Роберт Ф. Кенеди Млађи суспендовао је кампању за председника Сједињених Држава и подржао републиканског кандидата Доналда Трампа у колебљивим државама.

"У свом срцу више не верујем да имам реалан пут до изборне победе у овој немилосрдној, систематској цензури и контроли медија. Не могу, чисте савести, да тражим од свог особља и волонтера да наставе да раде или да тражим од својих донатора да наставе да издвајају новац када не могу искрено да им кажем да имам прави пут до Беле куће", истакао је Роберт Ф. Кенеди Млађи.

Навео је да га принципи због којих је напустио Демократску странку приморавају да подржи републиканског кандидата. 

"Били смо партија радничке гласе и залагали се за транспарентну владу. То је била партија демократије. Напустио сам је у октобру јер се толико удаљила од вредности уз које сам одрасто. Постала је партија рата, цензуре, корупције и богатства", нагласио је Робер Ф. Кенеди Млађи.

Кенеди је раније у току дана предао поднесак суду у Пенсилванији где су он и његова кандидаткиња за потпредседницу тражили да се њихова имена повуку са гласачких листића у тој земљи, јер ће дати подршку кандидату републиканаца.

"Да сам остао кандидат до краја, мој гласачки листић у колебљивим државама донео би превагу демократама", рекао је Кенеди и нагласио да ће повући своју кандидатуру у најмање 10 држава у којима би могао да угрози републиканску кампању.

Ипак, нагласио је да то не значи да у потпуности одустаје од кампање. 

"Не прекидам своју кампању, већ је само суспендујем и не завршавам. Моје име ће остати на гласачком листићу у већини држава", закључио је Кенеди.

До сада у јавности је инсистирао на томе да неће одустати од председничке трке, али је у последњим недељама његова подршка значајно опала, показала су истраживања јавног мњења на националном нивоу.

У новембру 2023. године, у анкети Ројтерса и Ипсоса, Кенеди је имао подршку око 20 одсто Американаца, у трци са Бајденом и Трампом.

Три месеца касније објавио је изборни спот у којем је споменуо свог оца, америчког сенатора Роберта Ф. Кенедија, и стрица, некдашњег америчког председника Џона Фицџералда Кенедија, што је изазвало огорчење међу многим члановима његове породице, који су осудили његову кампању.

Неко време су изборни штабови Бајдена и Трампа показивали су забринутост да би Кенедијева кампања могла привући довољно подршке да промени исход избора.

субота, 24. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару