Читај ми!

Тим Волц прихватио потпредседничку номинацију, на конвенцији говорили Клинтон и Опра

Гувернер Минесоте Тим Волц прихватио је трећег дана Демократске националне конвенције и званично номинацију своје странке за потпредседника на председничким изборима у новембру.

Највећа част у животу ми је да прихватим вашу номинацију за потпредседника Сједињених Америчких Држава, рекао је Тим Волц током свог обраћања у Јунајтед центру у Чикагу, захваливши потпредседници Камали Харис што му је указала поверење.

"Хвала, пре свега, потпредседници Камали Харис. Хвала што сте ми указали поверење и што сте ме позвали да будем део ове невероватне кампање. Сви смо вечерас овде из једног лепог, једноставног разлога - волимо ову земљу", рекао је Волц.

Волц, војни ветеран, бивши професор и фудбалски тренер је говорио о свом одрастању у Небраски и тренирању фудбала у Минесоти.

Говорио је и о приватним стварима, борби своје жене са плодношћу, срећи коју су осетили кад су се остварили као родитељи. На то је његова породица емотивно реаговала и придружила му се на бини.

Описао је себе и Камалу Хариса као "радосне ратнике" фокусиране на светлију будућност САД оптужујући републиканце да изазивају страх и поделе.

Користећи спортску терминологију, позвао је демократе, обраћајући им се као свом тиму: "Хајде да завршимо ово. Четврта је четвртина. Губимо тесно, али имамо лопту и у нападу смо".

Клинтон: Трамп себичан, Камалу брине о потребама Американаца

Присутнима у Јунајтед центру у Чикагу, обратио се и бивши председник САД Бил Клинтон. На почетку говора, одао је признање председнику Џозефу Бајдену, подсећајући да је дошао на положај у веома тешком периоду, помогао земљи да изађе из пандемије и Американцима да се врате на посао.

Осврнуо се и на републиканског председничког кандидата Доналда Трампа и описао га као "себичног" истовремено похваливши највероватнију демократску председничку кандидаткињу, Камалу Харис, јер брине о потребама Американаца.

"Он углавном прича о себи. Дакле, следећи пут када га чујете, не рачунајте лажи, бројите колико пута је река 'ја'. Чини ми се да имамо прилично јасан избор - Камала Харис", рекао је Клинтон током свог обраћања у Јунајтед центру у Чикагу.

Винфри: Суштина ових избора је слобода

Учесницима конвенције обратила се и водитељка Опра Винфри, која је својом подршком 2008. донела много гласова Бараку Обами.

Позвала је бираче да "изаберу здрав разум уместо бесмислица" и гласају на основу вредности и карактера.

"Суштина ових избора је слобода. Постоје људи који желе да видите нашу земљу као нацију нас против њих. Људи који желе да верујете да су књиге опасне, а аутоматско оружје безбедно. Међутим, постоји једна ствар: када смо јединствени, немогуће нас је победити", рекла је Винфи, поручивши да су "вредности и интегритет важнији од свега".

Винфри је такође говорила о пореклу Камале Харис и аплаудирала њеним родитељима имигрантима.

На конвенцији и породице шесторо америчких талаца које држи Хамас

На конвенцији су биле и породице шесторо америчких талаца које држи Хамас у Гази од 7. октобра. Учесницима су се обратили Џон Полин и Рејчел Голдберг Полин, родитељи 23-годишњег Херша Голдберга Полина, једног од талаца.

Полин је захвалио Бајдену и Харисовој на покушају да осигурају прекид ватре и договор о пуштању талаца. Он је такође говорио о агонији цивила у Гази, казавши да "нема победника у такмичењу у болу", и позвао на брзи договор који ће осигурати ослобађање талаца и зауставити сукобе у Гази.

Тема вечери била је "Борба за нашу слободу", а програм се фокусирао на приступ абортусу и на друга права која демократе желе да истакну у својој кампањи против Трампа.

Трамп: Демократска конвенција чиста шарада

Са друге стране, Трамп је демократску конвенцију окарактерисао као "шараду" и истакао да је он био честа тема говорника. Данас је последњи дан Националне конвенције демократа.

Тема последње вечери је "За нашу будућност". Говориће Кмала Харис која је прошле недеље представила свој први велики политички циљ када је најавила низ економских политика које би требало да смање трошкове живота Американаца из радне и средње класе.

четвртак, 22. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару