Читај ми!

Обама на конвенцији демократа: Трамп се плаши пораза од Камале Харис

Некадашњи председник САД Барак Обама и супруг демократске кандидаткиње Камале Харис, Даг Емхоф, били су главни говорници током друге вечери Демократске националне конвенције у Чикагу, преноси Глас Америке.

Барак Обама и његова супруга Мишел обећали су да ће наставити са напорима да помогну потпредседници Камали Харис у последњих 11 недеља њене председничке кампање.

Такође, одао признање актуелном председнику Џозефу Бајдену, али је истакао да је ''бакља предата'' Камали Харис, наводи Си-Ен-Ен.

''Кад се осврнем уназад, могу без сумње да кажем да се моја прва велика одлука као вашег кандидата показала као једна од мојих најбољих, а то је била да тражим од Џоа Бајдена да буде уз мене као потпредседник“, рекао је Обама окупљеним демократама.

Бивши председник подсетио је бираче у свом говору на конвенцији демократа да ће предстојећи избори бити ''тесна трка“ у, како је навео, подељеној земљи.

Обама је позвао бираче да гласају за Америку у коју верују и додао да је републикански кандидат Доналд Трамп ''78-годишњи милијардер који не престаје да кука о својим проблемима откако се возио својим златним покретним степеницама пре девет година“, када је најавио своју кандидатуру 2015.

Напоменуо је да се Трамп плаши да изгуби од Камале Харис на изборима у новембру, због чега измишља ''детињасте надимке и луде теорије завере''.

Обама је окупљенима потврдио да је Харисова вршила велики притисак на његову администрацију у корист грађана Калифорније док је била државни тужилац.

''Као државни тужилац најмногољудније државе у земљи, борила се против великих банака и колеџа који профитирају. После кризе хипотекарних кредита, натерала је мене и моју администрацију да осигурамо да власници кућа добију велико поравнање'', истакао је бивши вођа демократа.

Похвалио је и потпредседничког кандидата демократа Тима Волца, рекавши да ће он бити ''изванредан партнер“ Камали Харис у Белој кући. Харис и Волц нису присуствовали другој вечери конвенције у Чикагу, а уместо тога су одржали скуп у Милвокију.

Обама је говор завршио истакавши да је Харисива боља за радничку класу од Трампа, на шта је публика почела да узвикује ''Она може''.

Даг Емхоф рекао је окупљеним демократским бирачима да је поносан на супругу Камалу Харис јер се ''залаже за свакога''.

''А сада када је потребна земљи, она вам показује оно што већ знамо. Она је спремна да води. Она уноси и радост и чврстину у овај задатак, и биц́е сјајан председник на који ц́емо сви бити поносни”, навео је Емхоф.

Бивша прва дама Мишел Обама такође се обратила публици, напоменувши да је Камала Харис један од најспособнијих кандидата који су икада били део председничке трке и да се са њом ''нада вратила у Америку''.

среда, 21. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару