Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Иран: Не желимо ескалацију, али Израел треба казнити; сукоб ултраортодоксних Јевреја и полиције испред центра за регрутацију

Сукоб Израела и Хамаса – 304. дан. Расте забринутост због могућег новог конфликта на Блиском истоку, након убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Ирану и највишег војног команданта Хезболаха Фуада Шукра. Хезболах је кренуо у освету и на север Израела испалио десетине ракета. Израелци су у нападу на школу у граду Газа убили 30 особа. У Тел Авиву је Палестинац ножем усмртио две особе. Хамас изабрао Халеда Машала за привременог лидера. Председник Израела Исак Херцог нагласио је потребу да се брзо постигне споразум о повратку талаца које Хамас држи у Гази.

Иран: Не желимо ескалацију, али Израел треба казнити; сукоб ултраортодоксних Јевреја и полиције испред центра за регрутацију Иран: Не желимо ескалацију, али Израел треба казнити; сукоб ултраортодоксних Јевреја и полиције испред центра за регрутацију

У Појасу Газе ситуација се не смирује. У израелском нападу на школу у насељу Наср у граду Газа, која служи као привремено склониште, као и нападу на групу цивила у насељу Зејтуну, убијено је најмање 30 особа. Више десетина Палестинаца је повређено.

Израелска војска тврди да је гађала борце који су деловали у комплексу у оквиру школе.

Хамас пориче да је користио цивилне објекте у ​​војне сврхе.

Расту тензије након убиства политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа у Техерану и највишег војног команданта Хезболаха Фуада Шукра.

Хезболах је кренуо у освету и на север Израела испалио десетине ракета.

Хамас је, такође, испалио неколико ракета из Појаса Газе на област Ашдода на југу Израела. Активирали су Израелци Гвоздену куполу - њихов противракетни одбрамбени систем.

Реаговала је и израелска војска и позивала Палестинце из јужних и југоисточних делова Кан Јуниса да се евакуишу и крену према одређеној "хуманитарној зони", како би се обрачунали са терористима који су испалили ракете на север Израела.

Палестински нападач је убио две особе и ранио још две у нападу ножем у централном Израелу, пре него што га је полиција убила.

Хамас који управља Појасом Газе изабрао је за привременог лидера Халеда Машала, јављају медији на арапском језику.

Према изворима портала Ал Арабиа и Ал Хадат, лидери групе су се договорили да поставе Машала на чело Хамаса до одржавања нових избора.

понедељак, 05. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару