Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас: Петнаест цивила убијено у нападу на школу у граду Газа; ИДФ: У школи био командни центар терориста

Сукоб Израела и Хамаса – 302. дан. Израелске снаге саопштавају да су извеле ваздушни напад на Тулкарм, град на Западној облали. Палестински медији јављају да је страдало пет особа, међу којима и локални командант Хамаса. Пентагон најављује да ће послати још борбених авиона и бродава на Блиски исток, услед порука Ирана, Хезболаха и Хамаса да ће извести одмазду. Са друге стране, Иран поручује да ће напади Хезболаха на Израел бити "дубљи и шири".

Хамас: Петнаест цивила убијено у нападу на школу у граду Газа; ИДФ: У школи био командни центар терориста Хамас: Петнаест цивила убијено у нападу на школу у граду Газа; ИДФ: У школи био командни центар терориста

Иран наводно планира да лансира дронове на Израел из Сирије због смрти политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеа и команданта Хезболаха Фуада Шукра, објавила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР), позивајући се на изворе.

Лидери Ирана и Хамаса обећали су да ће се осветити Израелу због Ханијевог убиства током погребних церемонија у Техерану и сахране  на краљевском гробљу у граду Лусаил.

Лидер Хезболаха Хасан Насрала рекао је да је рат против Израела ушао у "нову фазу" и да Израел треба да очекује "бес и освету". Та група је евакуисала своје високорангорано особље из упоришта у јужном предграђу Бејрута, у ишчекивању потенцијалних израелских напада.

Израелски министри су, с друге стране, добили сателитске телефоне због забринутости да би телефонске линије могле да буду оштећене уколико Иран нападне ту земљу, пишу израелски медији.

Група коју подржава Иран такође је наводно преместила војну опрему коју је ускладиштила у области даље од либанске престонице.

Огласио се и председник САД Џозеф Бајден који је поручио да убиство лидера Хамаса Исмаила Ханијеа није од помоћи за постизање примирја у Гази.

У Појасу Газе ситуација не мирује. Један од лидера палестинског Исламског џихада Мухамед ал Џабари убијен је у Појасу Газе, саопштила је израелско војска (ИДФ). Поред њега ИДФ је убио двојицу политичких лидера Хамаса и три војна команданта у тунелу испод Газе.

Хамас тврди да је ИДФ током напада гађао цивилне објекте.

Израел демантује и каже да је предузела кораке да ублажи штету цивилима у нападу, укључујући коришћење ваздушног осматрања и прецизне муниције.

Нове тензије на Западној обали, где је израелска војска извела рације. Ухапшена су два малолетна Палестинца.

субота, 03. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару