Читај ми!

Камала Харис у Висконсину: У новембру се бира између слободе и хаоса

Потпредседница САД Камала Харис на предизборном скупу у Висконсину истакла је да се у новембру бира између слободе и хаоса.

Камала Харис је пред својим присталицама у Висконсину нагласила да верује у будућност у којој свака особа има прилику не само да преживи, већ и да напредује".

Навела да је то њен први званични предизборни скуп пошто је раније објавила да је обезбедила довољну подршку делегата да постане кандидат Демократске странке на председничким изборима у новембру.

Харисова је покренула кампању, а након што је акруелни председник САД Џозеф Бајден одустао од трке за реизбор.

Харисова је на бину изашла уз песму ''Слобода'' (Freedom) и у говору поручила да у САД ''предатори злостављају жене'' а да се ''потрошачи пљачкају'', преноси АП.

Харисова је своју кампању означила као ''ону у којој су људи на првом месту, за разлику од Трампове у којој су то корпорације и интереси''.

"Застарела и заостала Трампова политика"

Трампову политику описала је као застарелу и заосталу и такође га је оптужила да жели да уназади земљу, пише Глас Америке.

"У овој кампањи, обећавам вам да ћу поносно упоређивати своје резултате са његовим (Трамповим) било ког дана... Да ли желите да живите у земљи слободе, саосећања и владавине права, или у земљи хаоса, страха и мржње", упитала је Харисова.

Такође је навела да ће проширити приступ праву на абортус након одлуке Врховног суда да укине то право на федералном нивоу.

"Зауставићемо екстремну забрану абортуса Доналда Трампа зато што верујемо женама да саме доносе одлуке о својим телима а не да им влада говори шта да раде. Када Конгрес усвоји закон о обнови репродуктивних слобода, потписаћу га као председница САД", истакла је Харисова.

Агенција наводи и да је Харисова од недеље, када је преузела предизборну трку од Бајдена, прикупила за кампању још 100 милиона долара у донацијама.

Висконсин је важна савезна држава коју демократе виде као суштински важну за обезбеђивање победе на председничким изборима, односно у тим државама демократски кандидати за председнике традиционално побеђују.

Републиканци су се у кампањи усмерили на Харисову и поручили да су били спремни за промену и да им њен избор није променио планове у кампањи.

Трамп је Харисовој дао надимак "Лажљива Камала" и оптужио је да није била довољно чврста према криминалцима док је била тужилац.

Делегати би требало формално да именују председничког кандидата на Демократској националној конвенцији у Чикагу у августу.

среда, 24. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару