Читај ми!

Бајден почео конференцију лапсусом, па поручио: Победио сам Трампа једном, победићу га опет

Председник САД Џозеф Бајден је на маргинама самита НАТО-а одржао самосталну конференцију на којој је поручио да је већ једном победио Доналда Трампа и да ће то учинити опет. Тврди и да су му светски лидери рекли: Не можеш дозволити да овај тип победи, био би катастрофа". Ипак, конференција је отпочела новим лапсусом.

Конференција Џозефа Бајдена трајала је нешто мање од сат времена, током којих је одговорио на 19 питања. Си-Ен-Ен наводи да, ипак, он није успео да разувери оне који сумњају у његову способност да победи Доналда Трампа и води Сједињене Америчке Државе у наредном периоду.

На почетку конференције, Бајден је грешком назвао потпредседницу Камалу Харис бившим председником Доналдом Трампом.

"Не бих изабрао потпредседницу Трамп за потпредседника да сам мислио да није квалификована да буде председница“, рекао је он.

Сличну грешку направио је и раније током дана, када је случајно назвао украјинског председника Володимира Зеленског "председником Путином“ док га је представљао током НАТО догађаја. У том случају је исправио грешку.

Након почетног лапсуса, Бајден је остатак конференције давао детаљне одговоре о Русији, Израелу, Кини, економији.

"Док је Трамп на терену за голф, ја радим"

Бајден се током конференције обрушио на Доналда Трампа, тврдећи да бивши амерички председник из републиканских редова није имао никакве догађаје од прошлонедељне дебате, док је он сам имао пун распоред.

"Мој распоред је био пун. Радио сам – а где је Трамп био? Возио се колима за голф, попуњавао своју картицу пре него што удари лоптицу. Мислим, видите. Он практично ништа није урадио“, рекао је Бајден.

Си-Ен-Ен коментарише да Трамп и није морао ништа да уради. Уз највећи део националне пажње посвећене Бајдену и његовим погрешним корацима, Трамп и његов тим су поставили стратегију – пустити председника да настави да се укопава.

Велики део Бајденовог фокуса на самиту НАТО-а био је, иначе, да промовише како је ујединио Алијансу након што је Трамп учинио много да је подели током свог мандата.

Бајден је рекао новинарима да страни лидери са којима се сусрео на конференцији нису изразили забринутост због његове способности за функцију, већ су изразили забринутост због могућности другог Трамповог мандата.

"Мислим да могу ово да кажем, а да не звучим превише самозадовољно – до сада ми нико од европских савезника није пришао и рекао: 'Џо, иди'... Оно што чујем како кажу је да морам да победим – 'не можеш дозволити да се овај тип појави, био би катастрофа, био би катастрофа”, рекао је Бајден.

Опет је поручио да је најквалификованија особа да се кандидује за председника.

"Мислим да сам најквалификованија особа да се кандидујем за председника. Једном сам га победио и победићу га поново“, рекао је Бајден, мислећи на Трампа.

Шеснаест демократа у Представничком дому позвало је Бајдена да се повуче – од којих су четири то учинила у четвртак пре конференције за новинаре. Али то и даље представља само мање од 10 одсто демократског посланичког клуба Представничког дома.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару