Читај ми!

Након руских и америчких бродова, на Кубу стигао и патролни брод канадске морнарице

Патролни брод канадске морнарице упловио је у луку у Хавани само неколико сати након што је Вашингтон саопштио да је америчка подморница пристала у поморској бази САД Гвантанамо на Куби и након што су раније ове недеље на Кубу стигли руски ратни бродови.

Канадски патролни брод ''Маргарет Брук'' почео је током јучерашњег дана маневре за улазак у луку Хавана.

Патролни брод Канаде пристиже на Кубу у оквиру, како би то канадска здружена оперативна команда назвала, ''посете луци у знак признања дуготрајних билатералних односа између Канаде и Кубе", преноси Ројтерс.

Неименовани канадски дипломата је долазак брода оценио као "рутину и део дугогодишње сарадње две земље", додајући да није повезан са присуством руских бродова.

Неколико сати раније, америчка Јужна команда саопштила је да је подморница ''Хелена'' стигла у рутинску посету Гвантанаму, америчкој поморској бази око 850 километара југоисточно од Хаване.

Руска фрегата "Адмирал Горшков" и подморница на нуклеарни погон "Казањ" упловиле средином недеље у луку у Хавани након што су извеле вежбе у Атлантском океану, саопштило је руско Министарство одбране.

И САД и Куба су саопштиле да руски ратни бродови не представљају претњу по регион, а Русија је такође окарактерисала долазак својих ратних бродова на Кубу као рутински.

Русија и Куба су биле блиски савезници за време бившег Совјетског Савеза, а Москва и данас одржава везе са Хаваном, наводи Ројтерс.

Британска агенција наводи да се очекује да руски ратни бродови остану у луци у Хавани до понедељка.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?