Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Ракетни обрачун на граници Либана; Ердоган тражи притисак на Израел

Сукоб Израела и Хамаса – 251. дан. Ердоган позива САД и СБ УН да изврше притисак на Израел у вези са примирјем у Гази. Око 40 ракета лансирано је из Либана на Галилеју и Голанску висораван у Израелу, а повређене су две особе, саопштила је израелска војска. Борбени авиони ИДФ-а су ударили на инфраструктуру Хезболаха у јужном Либану, наводи војска Израела.

Ракетни обрачун на граници Либана; Ердоган тражи притисак на Израел Ракетни обрачун на граници Либана; Ердоган тражи притисак на Израел

Израелска војска интензивирала је нападе на град Газу, убијено је најмање десет особа, а на десетине је рањено. Тиме је број убијених од 7. октобра порастао на 37.202, саопштило је Министарство здравља Газе.

Реаговао је и координатор Уједињених нација за хитну помоћ (UNOCHA) Мартин Грифитс, који је упозорио да ће се у Појасу Газе до средине јула више од милион Палестинаца суочити са глађу и смрћу. Позвао је лидере Г7 да искористе свој утицај да то зауставе.

У међувремену је саветник Беле куће за националну безбедност Џејк Саливан саопштио да су измене које захтева Хамас у предлогу о прекиду ватре мале и да ће САД радити са осталим посредницима, Египтом и Катаром, како би премостили разлике.

Хамас негира те наводе. Оптужује америчку администрацију да заједно са својим блиским савезником Израелом тежи да избегне било какву посвећеност нацрту за трајни прекид ватре у Појасу Газе. 

Дошло је и до нове размене ватре Израела и Хезболаха. У израелском ваздушном нападу на јужни Либан убијен је командант Хезболаха. Та проиранска милитантна група одговорила је лансирањем 160 ракета на север Израела.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?