Читај ми!

Си у Француској: Развој наших веза убризгава стабилност турбулентном свету

Кинески председник Си Ђинпинг стигао је у Париз на позив француског колеге Емануела Макрона, у своју прву посету Француској након пет година. Си ће боравити у службеној посети Србији 7. и 8. маја.

По слетању на Аеродром "Орли" председник НР Кине Си Ђинпинг је рекао да су везе између Кине и Француске пример мирног суживота и сарадње између земаља са различитим системима.

По доласку у Француску, поводом 60 година од успостављања дипломатских односа, Си је рекао да развој њихових веза убризгава "стабилност и позитивну енергију турбулентном свету“, пренела је Синхуа.

У пратњи кинеског председника Сија Ђинпинга су његова супруга Пенг Лијуан, члан Главног комитета Политичког бироа Централног комитета Комунистичке партије Кине (КПК), директор Генералне канцеларије Централног комитета КПК Цаи Ћи, као и члан Политичког бироа Централног комитета КПК и министар спољних послова Ванг Ји, преноси Кинески међународни радио.

У Пекингу је раније најављено да ће Си током петодневне турнеје по Европи, осим Француске, посетити и Србију и Мађарску.

Ово је прва посета лидера Кине Европи у последњих пет година. Како пише Кинески међународни радио, ова посета је од великог значаја за промовисање општег развоја односа Кине са Француском, Србијом, Мађарском и целом Европом, а такође ће дати нови подстицај јачању мира широм света.

Председник Кине ће, после Француске, 7. и 8. маја боравити у званичној посети Србији, а угостиће га председник Србије Александар Вучић, најавила је раније прес служба председника Србије.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара