Читај ми!

Четири полицајца убијена, осморо рањено током акције хапшења у Шарлоту – убијен осумњичени

Четири полицајца су убијена, а осморо њих је рањено када су уручивали налог за хапшење због поседовања ватреног оружја у граду Шарлоту у Северној Каролини.

Осумњичени је отворио ватру на полицајце када су стигли испред његове куће како би му уручили налог за хапшење.

"Дошли су до куће у којој се налазио осумњичени, када је почео да пуца на њих", рекао је на конференцији за новинаре, начелник полицијске управе Шарлот Мекленбург Џони Џенингс.

Полицајци су узвратили ватру и осумњичени је убијен у дворишту испред куће. После трочасовне пуцњаве, полиција је интервенисала оклопним возилима и упала у кућу.

"Друга двојица осумњичених су ухапшена након сукоба који је уследио, а у којем су убијена четири полицајца", саопштио је Џенингс. 

Навео је да су тројица убијених полицајаца били део оперативне групе америчких шерифа (U.S. Marshals), коју чине полицајци из више агенција. Четврти полицајац који је погинуо био је из полицијске управе Шарлот Мекленбург.

"Данас је апсолутно трагичан дан за град Шарлот и за професију за спровођење закона. Данас смо изгубили хероје који су желели само да сачувају нашу заједницу", рекао је Џенингс.

Указао је да је током пуцњаве повређено осам полицајаца. Један је у критичном стању, док су остали стабилно.

Председник САД Џозеф Бајден обавештен је о инциденту и разговарао је са гувернером Северне Каролине Ројем Купером, саопштила је Бела кућа.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара