Читај ми!

Тасним: Иранска војска произвела дрон-камиказу сличан руском "ланцету"

Иранска војска произвела је нови тип самоуништавајућег дрона, направљеног да улети унутар мете и експлодира, а подсећа на руску летелицу "зала ланцет", преноси иранска агенција Тасним.

Руска војска користи дрон "зала ланцет" у конфликту у Украјини, а оружје се употребљава у операцијама против заседа.

Име нове летелице није познато, али Тасним наводи да је дрон дизајниран да лута око одређеног подручја док не пронађе мету. Опремљена електрооптичким системима и уграђеном бојевом главом, оваква "лутајућа муниција" се широко користи у копненом рату.

Уколико је нова муниција коју производи Иран инспирисана "лансетом" руске производње, дрон има издржљивост лета од 30 до 60 минута и подржава носивост од три до шест килограма у домету од 40 километара.

Сједињене Државе, Британија и Канада увеле су у четвртак нове санкције против Техерана усмерене на производњу и извоз беспилотних летелица, након иранских напада на Израел.

Министар спољних послова Насер Канани саопштио је да Иран има право на наоружање ради одбране земље, као и да преузме војну акцију против Израела. Ирански напади на Израел уследили су након наводног израелског ваздушног напада на ирански конзулат у Дамаску, у којем су убијени високи званичници Исламске револуционарне гарде.

понедељак, 13. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара