Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Бајден поновио да се САД противе израелској инвазији на Рафу; хапшења на Западној обали, међу њима и деца

Сукоб Израела и Хамаса – 205. дан. Начелник Генералштаба израелске војске Херци Халеви одобрио је планове за наставак рата у Гази. Хезболах је током ноћи испалио 26 ракета на север Израела, један војник је лакше повређен у том нападу. Палестински председник Махмуд Абас упозорио је да ће израелска војска започети копнену офанзиву на град Рафу у наредних неколико дана. Шеф УНРВА Филипе Лазарини изјавио је да је у Појасу Газе за шест месеци убијено више деце него у свим светским конфликтима у последње четири године укупно. Амерички председник Џозеф Бајден и израелски премијер Бенјамин Нетанјаху разговарали први пут од иранског напада на Израел. Бајден поновио да се САД противе израелској инвазији на Рафу.

Бајден поновио да се САД противе израелској инвазији на Рафу; хапшења на Западној обали, међу њима и деца Бајден поновио да се САД противе израелској инвазији на Рафу; хапшења на Западној обали, међу њима и деца

Настављени су удари израелске војске (ИДФ) широм Појаса Газе током претходног дана – у Рафи је погинуло најмање седморо палестинских цивила, а у избегличком кампу Нусеират још три особе. 

Док трају борбе, сукобљене стране преговарају о прекиду ватре и ослобађању талаца. Хамас истиче да су мале шансе да ће прихватити израелску понуду ако у њој не буде "фундаменталних амандмана".

Са друге стране, председник Сједињених Држава Џозеф Бајден тврди да се неће смирити док сви таоци не буду ослобођени из палестинске енклаве.

Недуго потом, Хамас је објавио нове видео-снимке на којима су приказани неки од заточеника који моле власти у Тел Авиву да их ослободе, а један од њих је уједно и амерички држављанин.

Све су веће тензије и на релацији Израел–Хезболах. ИДФ је напао положаје ораганизације и ликвидирало два истакнута члана у у јужном Либану, одакле је убрзо ка Галилеји испаљено на десетине пројектила.  

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара