Читај ми!

Мртвачница на Куби заменила тела – Рус послат у Монтреал, Канађанина сахрањеног у Русији враћају кући

Породица Жаржур чека више од месец дана како би сахранила 68-годишњег Фаржа, који је преминуо на Куби од срчаног удара. Тело Канађанина, које је пре више недеља требало да стигне у Канаду, грешком је послато у Русију, а у Канаду је стигло тело 22-годишњег Руса. Да ствар буде гора, преминули Фараж Жаржур је у Русији сахрањен, али ће бити откопан и послат у Канаду, потврдила је породица преминулог.

Тело канадског држављанина Фаража Жаржура, који је преминуо од срчаног удара на плажи на Куби, после више од месец дана биће враћено породици у Монтраел, каже породица преминулог.

Наиме, Фараж је преминуо на Куби, а његово тело је грешком послато у Русију, где је и сахрањен, док је у Канаду стигло тело руског држављана. 

Према последњим информацијама, породици Жаржур ће посмртни остатци Фаража бити послати у Канаду када буде откопано у Русији.

Хронологија несрећног догађаја

Фараж Жаржур, 68-годишњи канадски држављанин, умро је од срчаног удара током одмора, на плажи на Куби.

Канадски конзулат на Куби је породици саветовао да се одмах врати у Канаду, ступи у контакт са властима, као и да уплате 10.000 канадских долара за превоз тела.

Породица преминулог је потом платила влади Кубе да испоручи тело Фаража Жаржура у Канаду.

Агонија породице Жаржур

Настају компликације које трају наредних месец дана.

Недељама после смрти Фаража, породици Жаржур у Канади је испоручено погрешно тело.

Погребна служба коју су ангажовали Жаржурови припремали су тело за сахрану, али су открили да човек у ковчегу уопште не личи на лик са фотографије коју је дала породица.

У Канаду је пристигло тело двадесетдвогодишњег истетовираног руског држављанина, којег је идентификовала конзуларна служба Русије у Канади.

Фаражово тело послато у Русију

Породица је чекала неколико недеља, а да није имала никакве информације од канадских власти где се налази Фаражово тело.

Фаражова деца, Миријам и Карам, обраћали су се и медијима током протекле недеље, надајући се да ће добити одговоре о томе где би њихов отац могао да буде и када ће коначно моћи да га сахране.

Кубански министар спољних послова Бруно Родригез објавио је у среду на друштвеним мрежама извињење због ситуације и рекао да кубанске власти "истражују инцидент, како би разјаснили случај".

Истог дана стигла је информација да је Фаражово тело послато у Русију.

У том тренутку није било јасно да ли је руска породица која је примила Фаражово тело знала шта се догодило.

Али, Миријам и Карам Жаржур кажу да су званичници канадске владе, потврдили да је њихов отац сахрањен у Русији.

"Они ће га откопати и послати у Канаду", рекла је Миријам – "Није добра ситуација, али немамо избора. То није у нашој контроли. Можемо само да будемо стрпљиви"

Карам Жаржур наводи да му је лакнуло што барем сада зна где су посмртни остаци његовог оца, захваливши канадској влади на напорима.

Ћерка преминулог, Миријам Жаржур рекла је за канадску телевизију да су она и њен брат идентификовали тело свог оца након што су добили доказ од канадске владе.

Куба вратила новац породици

Миријам је такође потврдила да је кубанска влада вратила породици 10.000 долара које су платили да би им било испоручено тело оца.

"Није нам добро. Новац нам ништа не значи због онога што се догодило", рекла је Миријам.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара